Gestionarea conflictelor și a bullying-ului începe cu educația adulților

Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor De Risc derulează în perioada martie 2022 – august 2023 proiectul cu titlul „Let’s Grow Together”, finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea cheie 1, nr. proiect 2021-2-RO01-KA122-ADU-000041677 – Proiecte de scurtă durată în domeniul Educației Adulților.

Asociația  a fost înființată în anul 2015 și desfășoară activități în domeniul educației formale și nonformale, consilierii psihologice și a psihoterapiei pentru dezvoltarea personală și profesională a copiilor, tinerilor și adulților.

Proiectul „Let’s Grow Together” se află la jumătatea perioadei de implementare, iar principalele activităţi finanțate în cadrul acestuia au vizat participarea celor 4 formatori din organizație la 2 cursuri structurate și o activitate de job shadowing la diferiți parteneri din țări europene.

Cursul structurat „Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention”, a fost organizat în perioada 18 – 22 iulie 2022 de către European Academy of Creativity în Barcelona, Spania. Experiențele de învățare ale participanților în cadrul acestor mobilități europene au fost orientate spre tematica specifică referitoare la gestionarea conflictelor, prevenirea bullying-ului și importanța inteligenței emoționale. De asemenea, participanții și-au dezvoltat abilități de gestionare a conflictelor, rezolvare de probleme, au experimentat tehnici privind dinamica grupurilor, și-au optimizat propria capacitate de modelare și încurajare a ascultării active, a empatiei și a alfabetizării emoționale.

Cursul structurat „Teach with a Twist! Motivate your Students with Creative Teaching Strategies”, a fost organizat în perioada 15 – 19 august 2022 de către EBB Europass în Berlin, Germania. Activitățile au vizat modalități de optimizare a motivației beneficiarilor adulți utilizând sarcini bazate pe rezolvarea problemelor și gândirea creativă, utilizarea metodologiilor de gândire vizuală, integrarea strategiilor de gândire artistică în procesul de învățare, utilizarea aplicațiilor online pentru a stimula creativitatea și implicarea acestora. De asemenea, participanții au realizat activități practice în cadrul cărora au dezvoltat și proiectat jocuri și activități centrate pe beneficiari.

Activitatea de Job Shadowing s-a desfășurat în perioada 24 – 27 octombrie 2022 și a fost organizată de către DomSpain Consulting SL, în Reus, Spania, la sediul acestei organizaţii. Experiențele de învățare ale participanților în cadrul acestei activităţi au vizat explorarea diverselor modalități prin care informațiile pot fi transpuse în format digitalizat, fiind îndrumați în acest sens de personalul specializat al organizației gazdă. Gama variată de instrumente digitale, platforme, noțiuni primare de programare și crearea de website-uri și chiar cursuri online au fost subiectul agendei de lucru pentru fiecare din cele 4 zile de activitate. Exersarea abilităților digitale a fost completată cu vizite de observare a activităților practice desfășurate cu adulții, beneficiari ai ofertelor de servicii sociale în cadrul a două centre civice din Reus.

„Prin acest proiect ne-am propus dezvoltarea abilităților de management al conflictelor și a comportamentelor de tip bullying atât ale formatorilor din organizație, cât și ale profesorilor consilieri școlari, ale cadrelor didactice și ale părinților. În următoarea perioadă de implementare a proiectului vom desfășura activități de follow-up pentru a integra rezultatele învățării din cadrul mobilităților în activitățile cotidiene ale organizației. Astfel că, vom realiza un ghid de activități și metode activ-participative în educația adulților care va cuprinde informații și tipuri de activități ce implică metode creative și de rezolvare a problemelor în educația adulților, vom concepe și implementa un program de formare online, pe tema gestionării conflictelor și comportamentelor de bullying pentru profesorii consilieri școlari din județul Alba și un program de activități pentru cadre didactice și părinți”, a declarat Popescu Ioana-Mirela, președintele asociației și coordonatorul proiectului.

Mai multe detalii despre proiect și activitățile ce vor urma se regăsesc pe pagina asociației: www.psihokit.ro.

Despre Redacția ProAlba 37777 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*