În seara asta am ieșit cu copiii să ne plimbăm în parcul de lângă Electrica.
Am găsit aici, același loc de joacă neîntreținut, cu dotări învechite. Băncuțele lipsesc, în tot perimetrul parcului am vazut doar două bănci. Oare este chiar așa de greu pentru primăria Alba Iulia, care aruncă anual sute de mii de euro pe studii sau tot felul de documentații tehnico-economice, care rămân de multe ori la stadiul de proiect, să aloce cateva mii de euro pentru echipamente, curățenie și câteva bănci??? Pe lângă asta, acest parc se adresează copiilor cu vârsta până în 10 ani. Chiar mă gândeam ca în Alba Iulia nu sunt locuri recreative pentru adolescenți și preadolescenți. La vârsta aceasta a incertitudinilor ar fi foarte sănătos ca acești copii să aibă hobby-uri și să fie susținuți în activitățile lor de către administrația locală.
Un primar cu viziune s-ar preocupa ca în fiecare cartier să construiască terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, spații cu verdeață și copaci pentru recreere, ateliere de dezvoltare personală prin artă (muzică, dansuri, pictură, etc) sau chiar grădinărit.
În cazul nostru simpla întreținere a unor locuri existente pare să fie o misiune imposibilă.Un parc de joacă pentru copii, oferă un loc sigur pentru că cei mici să exploreze, să se urce, să se joace jocuri şi chiar să evadeze în ţări îndepărtate pentru o aventură imaginară. Spaţiile de joacă pentru copii sunt mai mult decât structuri de joc şi leagăne, sunt un loc minunat pentru copii şi părinţi, pentru a-şi face noi prieteni şi a socializa. Toate acestea contribuie la un timp frumos şi de calitate, în aer liber, atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi bunici.Și atunci DE CE să nu investim exact în modernizarea, întreținerea și construirea unor astfel de parcuri?
Daniel Zdrânc, vicepreședinte PSD Alba
Fii primul care comentează