Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, promotor al unui proiect cu finanțare din fondurile Norvegiei, Islandei și Liechtensteinului în domeniul învățământului preuniversitar

Începutul de an şcolar a adus  veşti bune şi noi provocări pentru cei 36 de consilieri şcolari şi cei 11 logopezi şcolari încadraţi în şcoli din întreg judeţul, angajaţi ai Centrului  Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba.  Aceasta instituţie a devenit, începând cu luna septembrie, promotor şi beneficiar al Proiectului „The teacher as a change agent”, finanţat prin Granturile SEE – Mecanismul Financiar 2014-2021 – Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor din România.

Proiectul va avea o durată de 12 luni şi îşi propune derularea mai multor activităţi. Prima şi cea mai importantă dintre acestea este activitatea de mobilitate şi presupune participarea a patru persoane din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba la cursul „The teacher as a change agent”, organizat la Oslo, de către organizaţia  norvegiană Newschool AS în perioada 14-19 octombrie. La revenirea în ţară, în următoarele luni de viaţă ale proiectului, participanţii la curs vor desfăşura activităţi specifice de diseminare a cunoştinţelor, competenţelor şi abilităţilor dobândite în Norvegia, prin sesiuni de informare oferite celorlalţi colegi consilieri şcolari. Mai mult decât atât, se va încerca crearea unor echipe de lucru sub forma unor reţele, prin care se va asigura circulaţia informaţiilor până la nivelul colegilor cadre didactice din şcolile care beneficiază de serviciile oferite de către consilierii şcolari din judeţ.

Valoarea totală a grantului obţinut de către instituţia promotoare este de 9670 de euro, buget destinat atât activităţii de mobilitate a celor patru specialişti selectaţi pentru participarea la curs, cât şi pentru alte activităţi, precum cursuri de formare pentru cadrele didactice, workshopuri pentru părinţi, un simpozion şi un concurs judeţean, toate propuse cu scopul atingerii obiectivelor proiectului.

Astfel, obiectivul general al proiectului este crearea unor „echipe ale schimbării”, specialişti pregătiţi să devină facilitatori într-un proces educaţional centrat pe elev şi care are în prim-plan interdisciplinaritatea, integrarea, egalitatea şanselor, dreptul la o educaţie de calitate.

Într-o societate aflată în continuă schimbare din toate punctele de vedere, şcoala, educaţia şi formarea copiilor noştri în general, sunt nevoite să se deschidă spre schimbare, să devină mai flexibile, specifice şi adaptate nevoilor beneficiarilor lor şi erei  în care trăim. De aceea, având credinţa că „schimbarea lumii începe cu schimbarea personală”, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba îşi propune pentru următoarele douăsprezece luni să devină  „agentul schimbării”. Acest promotor al schimbării, la rândul său va deschide orizonturi, va crea conexiuni, va mişca mentalităţi, în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor, toate cu scopul unei educaţii de calitate, în beneficiul copilului, a transmis profesor psiholog Maria-Ioana Badale, responsabil pe comunicare în cadrul proiectului.

„Working together for a green,

 competitive

and inclusive

Europe”

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 31296 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*