Campania caritabilă “Folk pentru Biodiversitate” ajunge la Alba Iulia

După debutul remarcabil de la București din aprilie de la Sala Gloria, campania caritabilă Folk pentru Biodiversitate ajunge pe 23 iunie la Alba Iulia. Invitați în spectacolul de la Teatrul de Păpuși “Prichindel” sunt doi artiști din valul postdecembrist al muzicii acustice, Silvan Stâncel și Marius Matache. Spectacolul va începe la ora 18.30 și va dura aproximativ 90 de minute.

                “Când nu sunt pe scenă, sunt implicat de peste două decenii în proiecte ce vizează     conservarea biodiversității României. Astfel că am spus “DA!” instantaneu propunerii colegilor               de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice de a contribui la campania de fundrasing prin spectacolele din seria Folk pentru Biodiversitate și mă bucur foarte mult că               reușim să organizăm unul la Alba Iulia, un oraș de care sunt foarte atașat.”, a detaliat Marius           Matache, muzician și cercetător.

Accesul în sala de spectacol este gratuit, spectatorii fiind rugați să doneze în urna pusă la dispoziție la intrare. Campania “Folk pentru Biodiversitate” are drept scop strângerea de fonduri pentru Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice ACDB de la Petrești (jud. Vrancea).

„În România milioane de animale sălbatice sunt rănite și chiar ucise din pricina impactului activităților omenești. Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al ACDB, este unul dintre cele mai eficiente locuri autorizate din Romania în care se poate salva un animal sălbatic. Menținerea funcțională a centrului, depinde de efortul comun al susținătorilor noștri.”  ACDB Focșani

Partenerii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Teatrul de Păpuși “Prichindel”.

DESPRE ACDB

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) este o organizație neguvernamentală ce acționează pentru conservarea speciilor de faună sălbatică și a habitatului lor. ACDB lucrează pentru:

  • Menținerea unor populații sănătoase de urs, lup, râs, vidră și pisică sălbatică în mediul sălbatic;
  • Salvarea și tratarea animalelor sălbatice rănite sau bolnave și reintroducerea lor în mediul natural;
  • Educarea publicului cu privire la beneficiile prezenței carnivorelor mari în mediul sălbatic;
  • Prezervarea ariilor protejate cheie atât pentru specii, cât și pentru comunitățile locale;
  • Crearea unui turism sustenabil bazat pe valorile naturale și care să contribuie la conservarea naturii.

Informații suplimentare se găsesc pe www.acdb.ro

DESPRE MARIUS MATACHE

Marius Matache este un muzician cu aproape 20 de ani de experiență în muzica indie-folk și cercetător în cadrul Universității din București. Discografia sa include patru albume de autor: HOINAR prin Piața Matache (2013), Alchimie (2016), Ninsorium (2020), Experimental (2021). De asemenea, muzicianul a contribuit la mai multe albume colective și ca artist invitat. În 2010, Marius Matache a realizat, alături de Vlad Dulea și Trupa Interzis imnul naționalei de rugby a României, iar în 2016 susținut un recital pe Stadionul Arcul de Triumf în deschiderea meciului România – Uruguay. În 2019 a susținut un turneu național Marius Matache 15, pentru 15 ani de carieră, cu spectacole în 15 orașe din țară.

DESPRE SILVAN STÂNCEL

Cantautor, chitarist, autor a două volume de poezie și a două albume de muzică. A compus peste o sută de cântece, fiind laureat a mai multor festivaluri naționale de muzică unde a obținut Trofee, Marele Premiu, Premiul I, Premiul Special al Juriului și recunoașteri din partea juriilor de specialitate. Este membru UCMR-ADA și CREDIDAM. Concertează în România și în străinătate: Italia, Franța, Germania, Slovacia. A organizat tabere de chitară și festivaluri de muzică. În semn de apreciere, în anul 2015 producătorul român de instrumente muzicale HORA a construit o chitară unicat, marca HORA, model care îi poartă numele. În 2022 îi întâlnește pe Dan Liviu Cernat și Cristian Alexievici formând împreună Silvan Stâncel Trio, cu care lansează albumul „DACĂ INIMILE TOATE…”, pe versurile poetului Matei Vișniec.

Despre Redacția ProAlba 37642 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*