V-aș ruga, pentru început, să îmi spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră…
Locuiesc în Alba Iulia, am 36 de ani, iar de 14 ani lucrez în învățământ. În prezent, sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și, în paralel, m-am specializat în activitatea de coaching. Este un domeniu fascinant, care mi-a deschis orizonturi nebănuite. E motivul pentru care mi-am dorit să explorez mai intens această “lume” și să le pot împărtăși și altora din cunoașterea pe care am dobândit-o.
Sunt convins că foarte multă lume ar dori să știe ce este acest coaching. Ce le-ați spune celor care citesc aceste rânduri?
Înainte de orice, vorbim despre un parteneriat bazat pe încredere totală între coach și client. În cadrul acestui drum pe care-l parcurg alături de cei care apelează la serviciile mele, ne atingem potențialul maxim și parcurgem toate etapele pentru a ne părăsi zona de confort. În coaching, setăm obiective, depășim blocaje sau bariere mentale și ne îngrijim de a dezvolta noi și noi abilități.
Ne puteți da niște exemple în care coaching-ul are rezultate?
Bineînțeles! Sunt o mulțime de oameni care au apelat la așa ceva pentru a avansa în carieră. Și au reușit. Alții și-au propus să aibă relații interpersonale cu mult mai bune. Și au reușit. Unii și-au dorit să se simtă mai bine cu ei înșiși. Și au reușit. E doar o mică parte din ceea ce acest proces poate face pentru fiecare dintre noi.
Această meserie pare o mare provocare, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru clienții cu care lucrați. Sunteți de acord?
Evident. Părerea mea e aceea că un coach bine pregătit te ajută să identifici obstacole și să le spulberi. Inclusiv prin exerciții practice și un feedback constructiv. Un coach e omul care te determină să crezi total în tine și în capacitatea de a-ți atinge orice țel propus. Multă lume confundă munca unui coach cu aceea a unui psiholog, consilier șamd. Mie îmi place să spun că sunt un antrenor de viață.
Cred că pregătirea cuiva pentru a deveni coach nu e deloc facilă. Cum ați ajuns să faceți asta?
Eram, încă, în facultate când am auzit de așa ceva. Mă fascina NLP-ul, mai precis Programarea NeuroLingvistică. Așa se face că, după câțiva ani, m-am decis să investesc în cursuri și în cunoașterea acestui domeniu. Ulterior, am aprofundat tot mai mult aceste aspecte și m-am specializat în ceea ce înseamnă Activitatea de Coaching.
Mi-ați spus că lucrați, pe lângă adulți, și cu copii? Există beneficii pentru cei cu vârste mai fragede?
Desigur, și vă confirm asta și în calitate de coach, și în calitate de dascăl. Coaching-ul pentru copii impactează puternic dezvoltarea personală și socială. Prin el, cei mici deprind mai intens abilități de comunicare și ascultare, își sporesc gândirea critică și creativitatea, își cresc încrederea în ei, stima de sine și, automat, rezultatele școlare devin mai bune. În interacțiunea cu copiii, mi s-a demonstrat că aceștia și-au depășit temeri și și-au îmbunătățit semnificativ calitățile.
Ce mesaj ați avea pentru cei care sunt tentați să lucreze cu dumneavoastră, pe parte de coaching?
Mesajul e acela că pot deveni mai buni, că își pot crește și perfecționa abilitățile, că pot deveni motivatori pentru alții. Că pot să construiască și să mențină relații sănătoase, că pot învăța să gestioneze stresul. Că pot fi mai bine cu ei și mai bine în raport cu ceilalți. Că-și pot pune în valoare potențialul și pot avea parte de o viață mai împlinită. Doresc să mai adaug faptul că ședințele de coaching pe care le pun la dispoziția celor interesați se pot desfășura atât online, cât și în format fizic într-un cabinet aflat la Alba Iulia. Pentru orice alte detalii, puteți apela numărul de telefon 0767.283.598. De asemenea, mă puteți găsi și pe Facebook, cu un simplu click AICI. Tuturor numai bine!
Fii primul care comentează