Acțiune a polițiștilor din Blaj, împreună cu reprezentanții RAR. Au fost aplicate câteva zeci de sancțiuni

La data de 30 martie 2022, în intervalul orar 09.00 – 13.00, poliţiştii din Blaj,  împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, au organizat, pe D.N. 14B și DJ 107F, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor și de nerespectarea regimului legal de viteză. În urma acțiunii, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenționale, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permise de conducere.Acțiunile dedicate creșterii siguranței rutiere vor continua.

Despre Redacția ProAlba 30185 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. De ce nu se verifică la sânge mașinile cu nr străine dar ale unor cetățeni cu domiciliul în România. Sunt foarte multe cu nr de Franța sau Germania, ale unor cetățeni de etnie rroma care circula fara probleme de mai mult de 90 de zile și în caz de accident asigurarea RCA e.. inexistentă. Este articol din lege care reglementează acest aspect dar polițiștii cei noi nu o cunosc. Am întrebat zilele trecute pe unulsi nu a știut să îmi răspundă și eu am fost oprit și un WV cu Nr de Franța și de care știam că are acea mașină de prin noiembrie și din ianuarie fara asigurare nu a fost oprit de celălalt polițist.
    Codul rutier stabileste la art. 82, alin. 4 ca „autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*