Poveste impresionantă în satul Răchita, lovit de inundații. Proprietarul unei firme din Alba Iulia, sprijin pentru 12 dintre angajații săi, inclusiv o mașină

Inundațiile care au lovit, în 1 iunie 2019, sudul județului Alba, au lăsat, în urmă, prăpăd iar pagubele sunt uriașe. Una dintre cele mai dramatice situații s-a înregistrat în localitatea Răchita, acolo unde apele au măturat tot ce au prins în cale. În comunitatea respectivă locuiesc nu mai puțin de 12 angajați ai unei firme de pavaje din Alba Iulia. Impresionat de situația prin care oamenii aceștia și familiile lor trec, Paul Hribal, proprietarul companiei Consama Team, a decis să se implice și să le întindă o mână de ajutor.

“Am reacționat instant, am postat un mesaj pe Facebook și am creat un grup pe WhatsApp, rugându-mi prietenii apropiați să se implice pentru a putea să facem ceva pentru acești oameni greu încercați. În mai puțin de două zile am reușit să adunăm câteva frigidere, un aragaz, televizoare, canapele, fotolii, câteva tone de haine, sute de conserve și alte alimente, apă, covoare, saltele, aparate electrocasnice și alte produse pe care le-am dăruit familiilor celor care lucrează la firma mea.”, ne-a povestit Paul Hribal, care a rămas impresionat, în mod special, de gestul făcut de unul dintre angajații săi, un băiat de 30 de ani, pe nume Dumitru.

În momentul în care apele au început să se reverse, tânărul a fugit să salveze, înainte de orice, mașina firmei, o camionetă. A reușit să o ducă într-un loc sigur iar apoi s-a întors să își recupereze și mașina personală. Din păcate, nu a mai avut timp iar șuvoaiele de apă au făcut autoturismul una cu pământul.

“Vă dați seama că gestul acestui om spune multe, înainte de toate, despre el, despre felul lui de a fi, despre ce înseamnă generozitatea. E un om simplu dar muncitor și probabil că mașina care i-a fost luată de ape era unul dintre cele mai valoroase bunuri pe care le avea. Am decis că este firesc să îi fac cadou o altă mașină. O merită din plin. “, a spus Paul Hribal.

Sprijinul acordat familiilor celor 12 angajați ai firmei Consama Team nu ar fi fost posibil fără implicarea firmei Atlas, a lui Hans Schuller, a lui Claudiu Hribal  și Iuliei Hribal (pentru suport logistic în transportul ajutoarelor, și nu numai). De asemenea, celor care au donat, de la mobilă la alimente, de la televizoare la aparatură electrocasnică ori  la alte produse: Andrei Burnete, Sorin Magda, Cristi Cioroga, Florin Boțoga, toti din Alba Iulia și Organizația Plus din Alba. De asemenea, Mihaela Grosu și Sanda Călin din Sebeș, precum și Ioan Căta, din Șugag.

 

Despre Redacția ProAlba 37626 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*