În data de 31 octombrie, de la orele 17:00, la Turnul Croitorilor din Cluj Napoca va avea loc vernisajul expoziției „Visând speranța”. Expoziția face parte din programul „Artă în penitenciare” și va fi prezentată de către Ioan Hădărig, sociolog, director artistic, Fundaţia „Inter-Art” și Sabău Ciprian, director adjunct, Penitenciarul Aiud. Evenimentul este organizat de Primăria-Consiliul Local Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” Cluj-Napoca, Penitenciarul Aiud – Serviciul Reintegrare Socială, Fundaţia „Inter-Art” Aiud , Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.
Programul „ARTA ÎN PENITENCIARE”continua proiectul PRISON ART, premieră mondială, un experiment artistic la care au participat 10 artişti din 7 ţări precum si 7 persoane private de libertate si care s-a desfasurat in Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud, dar si proiectul LITER ART, ajuns anul acesta la cea de-a doua editie.
Simpozionul „LITER-ART”, manifestare de creaţie literară şi ilustraţie de carte, are scopul de a crea o interacţiune între grupuri de creatori: persoane private de libertate, persoane din societatea civilă şi persoane din cadrul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială al Penitenciarului Aiud.
Proiectul reprezintă o premieră pentru sistemul penitenciar românesc, fiind gândit ca un eveniment complex de creaţie desfăşurat pe o perioadă de cinci zile în interiorul unui penitenciar de maximă siguranţă, cu implicarea directă a deţinuţilor, comunităţii şi personalului instituţiei. ŞTEFAN TĂRĂBUŢĂ a participat si el la acest amplu si important proiect, iar expozitia de la Cluj Napoca reprezinta un eveniment cultural inadit, o incercare de definire a unui spatiu neconventional in care se desfasoara un fenomen artistic.
Fotografiile din anexa prezinta lucrari semnate de ŞTEFAN TĂRĂBUŢĂ din expozitia organizata la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Palatul Apor, Spatiul expozitional, in februarie 2013, pliantul PRISON ART, afisul LITER ART, precum si volumul cuprinzand lucrarile realizate in cadrul primei editii a simpozionului.
Fii primul care comentează