26 aprilie: Reprezentanți ai Ministerului Muncii și Asociația Pakiv în conferință de finalizare de proiect

femrromMinisterul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Asociația Pakiv România în calitate de partener național organizează, la Alba Iulia, în data de 26 aprilie, începând cu orele 11.00,  în sala de conferințe a Hotelului Parc, Conferința de finalizare a proiectului Fem.RRom. – Îmbunătăţirea accesului femeilor de etnie roma pe piaţa muncii şi sprijinirea economiei sociale: promovarea şi dezvoltarea unor servicii integrate prin crearea unor cooperative pentru femei, asigurarea accesului la educaţie formală şi dezvoltarea unor servicii de ocupare specializate şi personalizate.

Evenimentul are ca scop prezentarea rezultatelor obținute în implementarea acestui proiect, precum promovarea economiei sociale și a instrumentelor inovatoare de incluziune a persoanelor din grupurilor dezavantajate.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, ai Autorității de Management pentru Dezvoltarea Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, ai instituțiilor și autorităților publice din Regiunea Centru, reprezentanți ai societății civile, precum și a mediului de afaceri.

Proiectul Fem.RRom este implementat de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu Asociația Pakiv România, beneficiind de expertiza mai multor parteneri internaționali din Grecia și Portugalia – state în care acest model de proiect a fost aplicat cu succes. Asociația Pakiv România este singurul partener din proiect implicat în relaționarea directă cu persoanele care fac parte din grupul țintă.

Proiectul, în valoare de 18.500.000 lei, a debutat în 2010 și s-a desfășurat în trei regiuni de dezvoltare: Nord-vest, Sud-vest și Centru. În aceste regiuni au fost înființate trei Ateliere de ocupare „One-stop” (Oradea, Târgu Jiu și Alba Iulia) unde femeile de etnie romă au beneficiat de servicii integrate, personalizate. Prin intermediul celor trei Ateliere de ocupare „One Stop”, peste 1000 de femei rome au beneficiat de servicii de consiliere. De asemenea, 550 de femei rome au fost incluse în programele de formare vocațională. Tot în cadrul proiectului, 100 de persoane au fost orientate profesional, iar 146 de femei rome au fost plasate pe piața muncii.

În plus, în cele trei regiuni au fost înființate cinci cooperative care au creat circa 100 de locuri noi de muncă.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*