Zlatna: A murit unul dintre angajații implicați în accidentul de muncă de la o firmă din oraș. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Reprezentanți ai ITM Alba au confirmat, pentru www.proalba.ro, faptul că unul dintre cei doi angajați implicați în accidentul de muncă petrecut, acum câteva zile, la o firmă din oraș, a decedat, în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 16.00, la un spital din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani care, inițial, fusese spitalizat la Sibiu. Colegul său de serviciu, un tânăr de 28 de ani, este internat, în acest moment, la Timișoara.

Știrea inițială

Doi angajaţi ai unei firme de prelucrarea cuprului din Zlatna au suferit arsuri chimice cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă, în cauză fiind deschis de către poliţişti un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dragoş Suciu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că doi bărbaţi, de 28, respectiv 53 de ani, au fost aduşi de la Zlatna, în cursul serii de duminică, prezentând arsuri chimice cu acid sulfuric pe 11-12% şi, respectiv, 40% din suprafaţa corpului.

„După ce au fost trataţi şi stabilizaţi, s-a luat legătura cu Centrele de Arşi din ţară şi s-a perfectat transferul acestora. Unul a fost dus cu ambulanţa la Timişoara, iar celălalt la Sibiu”, a menţionat Dragoş Suciu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar Luminiţa Prodan, a menţionat, pentru AGERPRES, că se efectuează o anchetă împreună cu inspectorii de muncă.

„A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă”, a afirmat comisarul Luminiţa Prodan.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21093 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*