„Ziua Terra Madre” sărbătorită de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania

Joi, 13 decembrie, începând cu ora 11:00, la Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania din Alba Iulia, înființat la inițiativa Consiliului Județean Alba, sărbătoreşte „Ziua Terra Madre”. Adepții mişcării Slow Food din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an mâncarea locală la „Terra Madre”. Aceasta este una dintre ocaziile când sunt împreună comunităţi, grupuri, organizaţii, instituţii şi când în numele mâncării sănătoase, gustoase şi preţuite corect sunt organizate activităţi foarte diverse: mai mici sau mai mari, simple sau complexe şi în locaţii cât se poate de inedite, unde cât mai multă lume află despre cum şi cu ce se mănâncă Slow Food.

Grupul de iniţiativă din Alba Iulia s-a înfiinţat în anul 2011, este afiliat la organizaţia mondială Slow Food International cu sediul la Bra, Italia şi numără acum 18 membri. În acest an întâlnirea membrilor Slow Food are ca temă Aromele de Crăciun, care vor fi redescoperite şi sărbătorite prin activităţi de educaţia gustului şi de gătit de către studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, care vor fi provocaţi şi la crearea şi lansarea pe internet a unor mesaje de promovare a acestui eveniment.

Terra Madre Day 2012 este un eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba alături de companiile Supremia Grup din Alba Iulia şi Activ Grup din Petreşti, judeţul Alba.

Despre Redacția ProAlba 30191 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*