Ziua părinţilor la Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava minunată” Alba Iulia

Colaborarea părinţilor cu grădiniţa este foarte importantă pentru o bună desfăşurare a procesului educativ. În acest scop, grădiniţa noastră a desfăşurat, marţi, 5 martie 2019, “Ziua părinţilor în grădiniţă”.

Ajuns la a cincea ediţie, „Ziua Părinţilor în grădiniţă” este un proiect ce a luat naştere la iniţiativa doamnei insp.înv.preşc. Aurora Vârtei şi îşi propune să aducă împreună trei factori esenţiali în educaţie: copii, părinţi, educatoare, care doar colaborând, pot crea o relaţie constructivă şi benefică pentru copii. Considerăm că implicarea părinţilor în activitatea grădiniţei nu se rezumă doar la participarea la şedinţele cu părinţii, ci şi la activităţi comune, în echipă cu educatoarele. Prin aceste activităţi, părinţii sunt familiarizaţi cu ceea ce înseamnă o zi în grădiniţă, îşi observă micuţii în relaţie cu ceilalţi copii şi cu educatoarele. De asemenea, aceste activităţi sunt foarte importante pentru ei, simt că sunt valorizaţi, îşi dezvoltă încrederea în forţele proprii.

Pentru o zi, toată lumea a redevenit copil în grădiniţa noastră, a fost multă veselie: s-a cântat, s-a dansat, s-a lucrat în echipă colaborând – copil-părinte. Toate grupele din grădiniţă au participat cu plăcere la aceast proiect, desfăşurând activităţi interesante, captivante, cu teme de primăvară si Ziua mamei care se apropie – şorţuleţe şi tricouri pictate, flori şi coşuleţe cu flori de primăvară pictate sau confecţionate, rame pentru tabloul mamei sau al copilului, plantare de seminţe în ghivece pictate tot de ei. Este un proiect pe care dorim să îl continuăm şi de asemenea, invităm părinţii să participe şi la alte activităţi derulate în grădiniţă deoarece sunt partenerii noştri cei mai importanţi. Într-o lume dinamică în care toţi suntem grăbiţi, considerăm că este foarte important să ne facem timp pentru copiii noştri, să îi privim, să ştim ce fac zi de zi la grădiniţă, să le vedem strădania şi bucuria din ochii lor când petrecem timp de calitate împreună.

Director, prof.înv.preşc. Aurora Hăjmăşan

Responsabil imagine, prof.înv.preşc. Alina Nicoleta Nicola

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21532 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*