Ziua Eroilor a fost sărbătorită în localitățile comunei Meteș

Ziua Eroilor – sarbatoare celebrata cu “ mare fast religios, scolar, militar  si national” ( Decretul lege  nr. 1693 din 4 mai 1920). Dar, nu cuvintele din lege ne-ndeamna sa ne-onoram eroii, ci admiratia gravata in sufletele noastre, transformata in datorie morala.

In semn de recunostinta pentru sacrificiul ostasilor cazuti la datorie pe campul de lupta, la Monumentele  Eroilor din localitatile comunei  Metes vor avea loc  manifestari care vor cuprinde  slujbe de comemorare, urmate de  depuneri de coroane, si de  momente artistice sustinute de elevii  Scolii Gimnaziale Metes  si ale unitatilor  structura – Tauti, Ampoita, Presaca.

Sub indrumarea cadrelor didactice, elevii au reaprins fiorii dragostei de tara si emotia recunostintei in sufletele celor prezenti, prin intermediul versurilor si al cantecelor care onoreaza memoria bravilor nostri  inaintasi.

In acest fel se doreste pastrarea vie a memoriei celor care au contribuit prin jertfa lor la apararea integritatii si valorilor natiunii romane.

Glorie eterna,  eroilor patriei!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19294 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*