Zeci de șoferi din Alba au fost amendați de poliția rutieră pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată

trenSeria acţiunilor ce vizează creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, a continuat. În perioada 27 – 28 iunie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de la transporturi, au acţionat în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată. Peste 60 de şoferi au fost amendaţi, din care 5 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

În perioada 27 – 28 iunie 2016, Serviciul Rutier Alba a organizat o acţiune ce a avut drept scop, prevenirea accidentelor comise produse ca urmare a nerespectării, de către conducătorii auto, a regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată. La acţiune au participat poliţişti rutieri  din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Birourilor Rutiere Alba Iulia și Sebeș şi ai compartimentelor Rutiere Blaj, Aiud, Teiuș si Ocna Mureș care au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Transporturi Alba. În cele două zile de acţiune, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 61 de conducători auto care au încălcat norme privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 5 nu au respectat regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată. 7 conducători auto au rămas fără permis, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 15.415 lei.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată şi reaminteşte faptul că legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.125 – 2.500 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*