Zeci de șoferi au fost prinși băuți la volan, în urma unei acțiuni a polițiștilor din Alba. O parte dintre aceștia s-au ales cu dosare penale

etilotestÎntr-o singură săptămână, poliţiştii din Alba au depistat 32 de şoferi care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice. Opt dintre ei s-au ales cu dosare penale. Acţiunile ce vizează combaterea conducerii sub influenţa alcoolului, vor continua. Poliţia reaminteşte riscurile la care se expun şoferii care conduc autoturisme, fiind în stare de ebrietate.

În perioada 6-12 iunie 2016, în conformitate cu calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, poliţiştii din judeţul Alba au desfășurat acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care şofează sub influenţa băuturilor alcoolice.  32 de conducători auto au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.  Pentru 8 dintre aceştia, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale.  Alţi 889 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. În total, au fost reţinute 49 de permise de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 184.125 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să nu urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice şi le reaminteşte că, pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.  De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Acţiunile poliţiştilor din Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.

Exemple:

La data de 10.06.2016, în jurul orelor 12.25, poliţiştii din Cugir l-au depistat pe P.D., de 53 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ion Creangă din Cugir, fiind sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar şoferul autoturismului a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de P.D., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Tot vineri, 10 iunie, în jurul orelor 19.35, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe L.M., de 54 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Feisa, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de L.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 11.06.2016, în jurul orelor 07.00, pe strada Morii din municipiul Aiud, poliţiştii rutieri din Aiud au oprit, pentru control, un autoturism condus de H.V.O., de 51 de ani, din municipiul Aiud. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de H.V.O., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 12.06.2016, în jurul orelor 04,30, pe strada Călăraşilor din Alba Iulia, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au oprit pentru control, un autoturism condus de L.C.A., de 22 de ani, din municipiu. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz, cercetările sunt continuate faţă de conducătorul auto, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22950 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*