Zeci de pomi de Crăciun confiscați în Munții Apuseni și pe o stradă din Blaj

Poliţiştii au confiscat 70 de pomi de Crăciun, în urma unor controale făcute pe arterele rutiere din zona Munţilor Apuseni şi pe o stradă din Blaj. Acțiunilor de combatere a ilegalităţilor legate de tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun, vor continua.

La data de 18 decembrie 2017, în jurul orei 0.15, poliţiştii Serviciul de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau pe  DN 74, pe raza localităţii Ciuruleasa, au depistat o autoutilitară, condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Ciuruleasa, ce transporta 19 pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, iar faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot luni, poliţiştii din Abrud au l-au depistat, pe raza comunei Bucium, pe un bărbat de 33 de ani, din Abrud, în timp ce transporta, cu un autoturism, 12 pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz, brazii au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, pentru valorificare.

O situaţie similară au constatat poliţiştii din Baia de Arieş, care au depistat un bărbat din comuna Poşaga ce transporta cu o autoutilitară, 3 brazi de Crăciun, fără a deţine niciun document legal de provenienţă şi transport.

De asemenea, poliţiştii din Blaj au identificat 4 bărbaţi ce ofereau spre comercializare, pe strada  Mitropolit Andrei Șaguna din Blaj, 36 de brazi de Crăciun, cu toate că locaţia respectivă nu este autorizată pentru acest tip de comerţ.

Cei 4 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform art.1 din Legea 12/1990 privind comerţul, iar brazii au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Blaj, pentru valorificare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17471 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Nu mai știu aleșii noștri ce legi sa mai bage ca sa nu mai putem face nimic in țara noastră, cu acte in regula le trebuie acum si locuri autorizate, dar lor nu le-au trebuit locuri autorizate sa fure țara aceasta, lor li se cuvine tot si noua nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*