Zeci de moți și localnici au protestat la Alba Iulia împotriva proiectului de la Roșia Montană (foto-video)

protest anti rmgc 3.10.2013 02Mesajele precum „Uniți salvăm Munții Apuseni”, „Respectați oamenii liberi”, „Viitorul este trist cu cianuri și gaz de șist”, „Asta-i Țara Moților, Nu e Țara Hoților”, „Salvați Roșia Montană” sau „Interes național = profit personal” au definit mitingul de protest anti-RMGC care a început joi, de la ora 15:00, în fața magazinului Unirea din Alba Iulia. Un impuls de trezire dat albaiulienilor a venit din partea  moților din Câmpeni veniți să susțină respingerea legii guvernului Ponta cu privire la exploatarea minieră de la Roșia Montană. Oamenii au mai scandat „Uniți salvăm Munții Apuseni”, „Afară cu RMGC din țară”, „Uniți salvăm Roșia Montană”, dar și discuții în scopul informării cetățenilor asupra punctului de vedere al celor care se opun proiectului minier. Marșul de protest a continuat pe străzile din Alba Iulia, traseul fiind următorul: Magazinul Unirea, Calea Moților, B-dul Horea, B-dul 1 Decembrie, B-dul Transilvaniei, B-dul Revoluției cu oprirea la stadionul Cetate.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22643 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale.

  2. Realizarea proiectului de exploatare a minereului aurifer din zona Roșia Montană poate genera venituri din exploatare și contribuții directe la bugetul de stat estimate la multe miliarde dolari, poate avea o contribuție majoră la relansarea industriei miniere din România și la crearea unui număr semnificativ de locuri de muncă într-o zonă puternic afectată de șomaj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*