Weekend „încărcat” la Zlatna. Se inaugurează noul sediu al Primăriei și un tren de epocă. Începe și Festivalul Internațional de Film Etnografic

Mircea Trifu

zlatna fifeLa sfârșitul acestei săptămâni, orașul Zlatna va găzdui mai multe evenimente. Astfel, vineri va începe Festivalul Internațional de Film Etnografic Zlatna, editia III, se va inugura Palatul administrativ al orașului și un tren de epocă.

Programul special va incepe vineri, de la ora 12:15 cu îmbarcarea invitaților în tren, din gara Zlatna și plecarea spre gara Pătrânjeni. Se va face o călătorie dus-întors pe traseul Zlatna (12.15) – Pătrânjeni (12.50) cu un tren de epocă pus în mișcare de o locomotivă cu abur din 1906.

La ora 14:00 se va inaugura Palatul administrativ al orașului Zlatna, aflat în centru. Este vorba despre o clădire de patrimoniu din secolul XVI, recent reabilitată. Festivitățile vor continua cu parada portului popular de la ora 18:00, apoi spectacol folcloric, iar după ora 20:00 în curtea noii primării vor fi proiectate filmele din programul FIFE.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*