Weekend „fierbinte” pentru pompierii din Alba. Luptătorii cu focul au intervenit pentru stingerea incendiilor din Alba Iulia și alte localități din județ

INCENDIU - PITESTIInspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba a fost alături de cetățenii județului și în acest week-end, fiind solicitați să intervină pentru stingerea incendiilor sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În ceea ce privește activitatea pe linia intervențiilor de stingere a incendiilor s-a acționat în 3 situații, astfel:

In data de 5 decembrie, la ora 08.35, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în municipiul Alba Iulia, pe str. Siretului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un garaj. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD. În incendiu au ars obiecte de mobilier, aparatură electrică, îmbrăcăminte și acoperișul garajului de aproximativ 20 mp.

Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 16.25, Detașamentul de Pompieri Aiud a intervenit în comuna Rădești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Ca urmare a incendiului a ars acoperișul adăpostului de animale de aproximativ 120 mp, circa 15 mc de material lemnos și 10 tone lucernă.

Dumincă dimineață, începând cu ora 06.50, Garda de Intervenție Sebeș a intervenit în localitatea Drașov, comuna Șpring, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la 2 hale dezafectate. Ne-am deplasat la fața locului cu 3 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD și grupa operativă a inspectoratului. În incendiu au ars acoperișurile din lemn ale celor două construcții, pe o suprafață totală de circa 330 mp. A fost protejată la timp o cantitate de 125 saci de azotat de calciu și amoniu depozitați într-un spațiu neafectat de incendiu.

Pentru acordarea asistenței medicale de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba a intervenit în acest week-end la 46 solicitări medicale, prin echipajele SMURD ale subunităților subordonate, astfel: 19 Alba Iulia, 16 Sebeș, 7 Blaj, 3 Aiud, 1 Câmpeni.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20292 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*