Weekend fierbinte pentru pompierii din Alba. Au intervenit la câteva incendii

pompierGarda de intervenţie Sebeş şi Detaşamentul de pompieri Alba Iulia în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş au intervenit sâmbătă dimineaţa, la ora 07.10, în municipiu, pe str. Mihai Eminescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei societăţi comerciale (bar), proprietatea lui P.I.. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în interiorul clădirii şi la acoperişul acesteia pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. S-a intervenit cu 4 autospeciale de stins incendii şi 1 ambulanţă SMURD. În incendiu au ars acoperişul barului confecţionat din lemn şi ondulină pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp, mobilierul de lemn din interior, aparatură electrică şi electrocasnică, instalaţia electrică, casa de marcat şi documente. Pagubele produse se ridică la circa 300.000 lei, iar bunurile salvate la aproximativ 900.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric cu defecţiuni.

Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină duminică, la ora 16.35, în municipiu, zona Schit – pe Dealul Mamut, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă. Pompierii militari au intervenit cu 1 autospecială de stins incendii. În incendiu a ars interiorul barăcii.

Detaţamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină duminică, la ora 18.24, în municipiu, pe str. Gheorghe Doja, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp. S-a intervenit cu mijloace de primă intervenţie, incendiul fiind lichidat în circa 30 minute. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Garda de intervenţie Blaj a fost solicitată să intervină duminică, la ora 19.22, în municipiu, pe str. Cîmpia Libertăţii, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. S-a intervenit cu 1 autospecială de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie, incendiul fiind lichidat în circa 20 minute. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Pe acestă cale, ISU Alba dorește să reamintească cetăţenilor prevederile generale care trebuie respectate la arderea resturilor vegetale, astfel:

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor reguli:

–         condiţii meteorologice fără vânt;

–         colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

–         executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

–         curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul grămezii pe o distanţă de 5 m;

–         desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

–         asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

–         supravegherea permanentă a arderii;

–         stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii ;

–         interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

NOTĂ: LA EXECUTAREA ARDERII VEGETAŢIEI USCATE ŞI A RESTURILOR VEGETALE ÎN CADRUL GOSPODĂRIEI CETĂŢENEŞTI NU ESTE OBLIGATORIE OBŢINEREA PERMISULUI DE LUCRU CU FOC.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23697 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*