Weekend „crunt” în Alba. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan

baut la volanInconștiența s-a ridicat la un nivel destul de mare în județul Alba, în acest weekend, în ceea ce privește condusul sub infuența alcoolului. Astfel, polițiștii rutieri au  oprit pentru control mai multe mașini, iar spre nefericirea unora, au existat patru cazuri în care șoferii erau „piliți”.
La data de 6 octombrie, ora 00:13, la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri cu Doinei din municipiul Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au  oprit un autoturism condus de C.M.N., de 24 de ani, din Alba Iulia.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 5 octombrie, ora 18.40, poliţiştii rutieri din Blaj, au oprit pentru control, pe strada principală din localitatea Obreja, comuna Mihalţ, un autoturism condus de M.I., de 46 de ani, din comuna Mihalţ. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În seara zilei de sâmbătă, 5 octombrie, poliţiştii rutieri din Blaj au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe strada Mitropolit Vancea din Blaj. Poliţiştii deplasaţi la locul evenimentului au constatat că G.I.C., de 43 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autoturism care se deplasa în faţa sa, intrând în coliziune cu acesta. În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, pentru G.I.C. a rezultat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La orele 20.53, patrula intercomunală din cadrul  Secției 5 Poliţie Rurală Blaj, l-a depistat pe B.I., de 50 de ani, din comuna Cenade, în tip ce conducea un tractor prin comună, fiind sub influenţa alcoolului.  În urma testării lui B.I. cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate cazurile prezentate mai sus, pe numele conducătorilor auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*