Vrajitoria și schimbul valutar ilegal continuă să facă victime în județul Alba. Poliția caută făptașii

baniDin cauza naivităţii, în cursul zilei 4 septembrie, trei persoane din judeţul Alba au căzut victime ale unor infracțiuni de înşelăciune, respectiv furt. Astfel, la ora 14.00, poliţia Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 61 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orelor 12,30, în timp ce intenţiona să schimbe o sumă de bani la o casă de schimb valutar din oraș a fost abordată de două persoane, o femeie şi un bărbat, care i-au oferit un preţ mai bun pentru cei 300 de euro ce intenţiona să-i schimbe la casa de schimb valutar. După efectuarea tranzacţiei femeia şi-a dat seama că a fost înşelată, în schimbul celor 300 de euro primind doar suma de 170 de lei. Poliţiştii din Alba Iulia, continuă cercetările pentru identificarea autorilor faptei de înşelăciune, tragerea lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

vrajitoareAlte două femei din Alba Iulia şi Aiud, cu vârste de 28 şi 40 de ani, au căzut victime ale unor infracțiuni de înşelăciune respectiv furt, comise de persoane care s-au oferit să le ghicească viitorul. Profitând de neatenţia victimelor, aşa zisele ghicitoare le-au sustras bijuterii în valoare totală de 3.800 de lei. Şi în aceste cazuri, poliţiştii din Alba Iulia respectiv Aiud, continuă cercetările în vederea identificării autoarelor faptelor de înşelăciune şi furt, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni de înşelăciune, Poliţia Alba recomandă:

 

– Efectuaţi schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după

   consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate;

 Nu acceptaţi ofertele pentru diverse ritualuri (ghicit în palmă sau alte metode care ar conduce la aflarea viitorului) şi nu vă afişaţi ostentativ bijuteriile;

Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face.

 Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.

-Analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi puneţi-vă câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

 Dacă aţi fost victima unei infracţiuni sau observaţi persoane care vi se par suspecte, anunţaţi imediat poliţia

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*