Voi cum alegeti vinul la restaurant?

vin„A bea un pahar de vin in fiecare zi se considera a fi un lucru util spun specialisti … Asa ca astazi am facut multe lucruri utile….!” In jurul vinului s-a creat o adevarat lume a pasionatilor care cunosc totul despre aceasta bautura sau cei care au impresia ca stiu totul, pentru ca despre vin chiar si somelierii recunosc ca nu stiu chiar totul. Limbajul pe care il folosesc expertii in vin este total necunoscut celor care recunosc ca nu stiu nimic despre vin. Prin urmare alegerea unui vin la restaurant poate fi o adevarata aventura, deoarece poti avea parte de surprize, mai ales atunci cand nu detii prea multe cunostinte in acest sens. In general, alegerea vinului potrivit momentului reprezinta o adevarata piatra de incercare si de aceea Winebar Shiraz incearca sa va dea cateva sfaturi utile.  desertPentru o cină reușită este nevoie de un vin de calitate – un adevărat condiment pentru mâncare, de aceea el va fi ales după ce vom fi făcut alegerea meniului. Dupa ce ati ales felurile de mancare, comandati un vin care sa fie potrivit pentru mai toate preparatele comandate si nu ezitati sa ii cereti sfatul chelnerului sau somelierului din restaurant, care vor tine cont si de preferintele dumneavoastra cu siguranta. Cel care comandă, de preferință un bun cunoscător al vinurilor, poate comanda vinul în funcție de felul de mâncare ales de către majoritatea celor aflați la masă. O alternativă a variantei “ o sticla pentru toata lumea “ ar putea fi vinul la pahar, ales de fiecare persoană în parte în funcție de meniul individual, varianta pe care la Winebar Shiraz o veti gasi sub forma “ Saptamana sticlelor deschise de la Crama……” sau “ Vinul casei la pahar “. Cel mai important lucru de tinut minte, este ca vinurile albe merg cu mancarurile usoare, cum ar fi: peste, pui sau sosuri cremoase, iar vinurile rosii cu carnea de miel, de vita,de porc sau sosuri pe baza de tomate. Asta e o regula simpla, pentru incepatori, dar mai tarziu, cu ceva experienta o sa vedeti ca puteti sa va abateti de la regula si puteti combina anumite vinuri rosii cu carnea de pui sau peste.

Cateva combinatii ar putea fi:

 

wine barCabernet Sauvignon fiind un vin rosu bogat, merge de minune cu carnea rosie si sosuri pe baza de tomate
-Pinot Noir este mai soft decat Cabernet, avand aceleasi caracteristici
-Merlot este unul dintre cele mai light vinuri rosii, fiind foarte popular
-Chardonnay este un vin alb, elegant, facand pereche buna cu carnea de pui si sosurile cremoase
-Sauvignon Blanc se potriveste de minune cu pestele, fiind excelent pentru zilele de vara
-Riesling este un vin dulce alb, cel mai bun fiind cel de origine Germana, dar merge si cel din California, iar daca se va servi mancare picanta, alegeti vinuri dulci, cum ar fi Sauvignon Blanc, Riesling sau Pinot Grigio. Ca de fiecare data Winebar Shiraz va asteapta sa faceti alegerea potrivita, iar daca nu stiti ce alegere sa faceti va ajuta sa faceti alegerea perfecta.

Sa aveti in continuare o zi cat mai placuta alaturi de familie sau prieteni in compania unui pahar cu vin la Winebar Shiraz.

Vinoteca Shiraz si Winebar Shiraz

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22045 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*