Viteze de transfer a datelor de până la 1 Gbps în reţeaua RCS&RDS, de la 1 noiembrie. Care sunt preţurile abonamentelor

internetRCS&RDS va lansa, la 1 noiembrie, două abonamente care vor permite clienţilor să transfere date cu viteze de până la 500 Mbps, respectiv de până la 1 Gbps (1024 Mbps ), a anunţat operatorul telecom prin cablu TV. Preţurile abonamentelor vor fi de 49 lei şi, respectiv, de 59 lei, TVA inclusă, scrie mediafax.ro.

„Prin cele două abonamente, Digi Net Fiberlink 500 şi Digi Net Fiberlink 1000, RCS&RDS va furniza cele mai mai mari viteze de transfer al datelor pe piaţa românească„, a declarat, marţi, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, Mihai Popoviciu.

Abonamentele se adresează clienţilor persoane fizice şi companiilor în peste 150 de localităţi, în zonele urbane dar şi cele periferice şi rurale, ca urmare a investiţiilor continue în noi tehnologii şi în extinderile permanente ale reţelelor de fibră optică, a mai spus Popoviciu.

În prezent, cea mai ridicată viteză de transfer a datelor este disponibilă prin intermediul reţelei UPC România, de 200 Mbps, serviciul fiind lansat la începutul lunii septembrie în 9 oraşe, ulterior adăugându-se încă cinci, mai scrie mediafax.ro.

„Instalarea noilor servicii presupune schimbarea (resertizarea) mufei de la capătul cablului de fibră optică şi existenţa unui router care să suporte viteze de până la 1Gbps. De asemenea, şi placa de reţea a calculatorului trebuie să permită viteze de până la 1 Gbps”, a spus reprezentantul RCS&RDS.

Întrebat cât a investit RCS&RDS în reţea pentru lansarea celor două abonamente, reprezentantul companiei a afirmat că trebuie luate în calcul toate sumele din ultimii 15 ani.

„Dacă îmi aduc bine aminte, în 2008 am anunţat că investiţiile în reţea au atins un miliard de dolari şi cred că, în prezent, am depăşit pragul de două miliarde de dolari, dar o cifră mai clară o vom transmite după conferinţă”, a spus Popoviciu.

El a evitat să spună câţi clienţi are RCS&RDS pe segmentul de servicii de acces fix la Internet, dar a afirmat că numărul acestora a crescut de la an la an.

„În schimb, pe segmentul de servicii de acces mobil la Internet, portofoliul companiei numără peste 600.000 de abonaţi”, a spus reprezentantul operatorului.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori locali de telecomunicaţii.

Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Grupul de firme RCS&RDS este controlat indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*