Vineri: „Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret” și „Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

teatruSub egida ASSITEJ (Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret) și UNIMA (Uniunea Internațională de Teatru de Păpuși și Marionete) Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, care este și membru a acestor două asociații, sărbătorește vineri, 20 martie, „Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret” și totodată „Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor”.

„Păpușarii și iubitorii de teatru din lumea întreagă sărbătoresc anual, în luna martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. La nivel mondial această formă teatrală beneficiază de foarte multă atenție și ocupă un loc important în zona artistică. Teatrul de păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, singura instituție profesionistă de profil din județul teatru 1Alba, dorește cu această ocazie să mulțumească miilor de spectatori pentru prezența la spectacole și participarea la proiectele pe care le desfășoară. Transmitem astfel un semnal că teatrul de păpuși, prin mijloacele specifice, reprezintă o instituție necesară și firească atât în dezvoltarea personală cât și în cea comunitară. Ne dorim în continuare să facem maximul posibil pentru a oferi publicului cele mai bune producții teatrale și proiecte cât mai interesante.”, spune Ioana Bogățan, manager.

La ora 10.00, la sediul teatrului, va fi prezentat spectacolul „Cine vă păzi clopoțeii?”, regia Teodora Popa și va fi vernisată o expoziție de păpuși. Spectatorii vor avea ocazia să stea de vorbă cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

De la ora 17.00, în parteneriat cu Asociația AMI (Alba-Manche Împreună) și Palatul Copiilor, se va juca spectacolul „Femeile savante” de Molière. Prezintă trupa de teatru Aripă cu Zel a Palatului Copiilor Alba Iulia, regia prof. Irena Stânea. Spectacolul face parte din cadrul evenimentelor Zilele Francofoniei la Alba Iulia.

Toate evenimentele vor avea loc la sediul teatrului și se adresează atât copiilor cât și adulților. Sunt gratuite.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18860 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*