Vineri se va lansa, în județul Alba, campania de semnături „Un milion pentru Unire”

Organizatorii vor explica, vineri, 2 noiembrie 2018, demersul în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc de la ora 10:00, la Hotelul Cetate. De asemenea, toți românii, de pe ambele maluri ale Prutului, sunt invitați să participe pe 1 decembrie, la Marșul Unirii, cu pornire la ora 08:00 din fața Gării feroviare până în Cetatea din Alba Iulia, o inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba.

„La 100 de ani de la Marea Unire ne aflăm la o răscruce: fie ne mobilizăm pentru a salva ce se mai poate din acest An Centenar, abandonat de stat, fie pierdem definitiv șansa de a pune pe masa istoriei, din nou, chestiunea reîntregirii naționale prin unirea cu Basarabia. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Chișinău și până la Carei, așa că îi rugăm pe toți românii să nu se descurajeze de lipsa locurilor de cazare. Acum 100 de ani, delegații la Marea Adunare Națională nu și-au pus această problemă, declară președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22061 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*