Vineri: Poftiți la „Preţioasele Ridicole”, un spectacol semnat Skepsis. Sunteți provocați la o reîntoarcere în Franța, în timpul domniei Regelui Soare

skepsisVineri, 23 octombrie 2015, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, sunteți  așteptați la unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriul trupei: “Preţioasele Ridicole”.  Publicul e provocat la o reîntoarcere în fascinantul secol XVII, în Franţa domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom pătrunde în societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale şi în care autorul lansează primul atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a arsitocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai “preţiozităţii” – o modă care domina saloanele luxoase ale nobilimii şi care presupunea un anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te diferenţieze de ceilalţi în termenii unui fals bun-gust. În fond, privind înapoi, spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Snobismul nobililor Preţioşi din societatea  lui Moliere este acelaşi snobism pe care-l observăm în fiecare zi în societatea actală când aerele de superioritate şi aroganţă a unora contrastează cu lipsa de bun-simţ, bun-gust şi de cunoştinţe temeinice, stârnind la fel ca atunci… ridicolul.

Distribuţie: Du Croisy- Răzvan Cociobea; La Grange- Vinicius Moldovan; Gorgibus- Vasile Dîngă; Magdelon- Elena Smeu Mare; Cathos- Ludmila Cioflică; Marotta- Andrada Balea; Mascaril- Viorel Cioflică; Jodelet- Bogdan Berar; Servitori: David Chismorie; Zlaczki Zoltan; Daniel Muntean;

Regia: Cioflică Viorel; Costume: Ludmila Cioflică; Suport Tehnic: Valerian Cebotari

Biletele se pot găsi de miercuri 21 octombrie 2015 până vineri 23 octombrie 2015 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, zilnic, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare. Preţului unui billet: 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari). Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa la viaţa  socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval. Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*