Vineri: „Concert J.S. Bach”, semnat Orchestra de Cameră „Augustin Bena”, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

concert j.s. bachVineri, 25 septembrie, de la orele 19:00, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, Orchestra de Cameră „Augustin Bena” va susține „Concertul J.S. Bach”. În cadrul evenimentului organizat de Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, veți avea parte de o întâlnire cu muzica compozitorului Johann Sebastian Bach în care veţi putea descoperi universul armonic şi melodic al celui mai revoluţionar muzician al barocului muzical.

Concertul aduce pe scenă lucrări de o deosebită frumuseţe şi profunzime din creaţia compozitorului cum ar fi: Erbarme Dich mein Gott, Concertul pentru vioară şi orchestră în Mi Major, Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor , Suita pentru orchestră nr.2 în si minor. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt violonistul Mircea Lazăr şi flautista Emma Damian, orchestra va fi condusa de dirijorul Dan Liviu Cernat. Deasemenea vă veţi putea bucura de bogaţia acustică a Catedralei Romano Catolice din Alba Iulia care este în perfectă armonie cu muzica lui J.S. Bach.

Orchestra de Cameră Augustin Bena” funcţionează în cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba şi a luat fiinţă în anul 2013. Debutul scenic a avut loc în octombrie 2013 în cadrul proiectului ,,Zilele Augustin Bena,, iar de atunci orchestra a repurtat succes după succes având prilejul să colaboreze cu mari muzicieni ai lumii cum ar fi Tadashi Imai, Federico Crisanaz, Daniela Vladescu, Radu Popa. Încă de la primul concert, orchestra a fost condusă de dirijorul Dan Liviu Cernat.

Johann Sebastian Bach a fost un compozitor german şi organist din perioada barocă, considerat în mod unanim ca unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Operele sale sunt apreciate pentru profunzimea intelectuală, stăpânirea mijloacelor tehnice şi expresive şi pentru frumuseţea lor artistică.

Dan Liviu Cernat este absolvent al Academiei regale din Londra şi al Academiei de muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca. Activeayă pe scena muzicală de la vârsta de 9 ani participând la evenimente culturale marcante cum ar fi: concerte ale Filarmonicii Banatul din Timişoara, concerte ale SouthBank Sinfonia din Londra, recitaluri extraordinare în Marea britanie, Suedia, Germania şi Polonia. Din anul 2013 este dirijorul orchestrei de cameră din cadrul centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

Mircea Lazăr – violonist, absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti şi al studiilor de master la Ohio State University din America a susţinut numeroase concerte în America, Marea britanie şi România fiind membru titular al Orchestrei New World Simphony din Miami, SUA.

Emma Damian – flautistă, absolventă a Conservatorului ,,Gheorghe Dima,, din Cluj Napoca a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate, fiind actualmente profesor al Liceului de arte ,,Regina Maria,, din Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21819 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*