Video: Roman afirmă că localnicii din Oarda au fost dezinformați de Primărie cu privire la traseul autostrăzii Sebeș-Turda

romanLa câteva zile după ce mai mulți ordeni s-au declarat deranjați de faptul că traseul Autostrăzii Sebeș – Turda ar urma să ducă la demolarea unor imobile din cartierul lor și la pierderea unor suprafețe de teren aferente, Florin Roman a ținut să aducă lămuriri pe marginea acestui subiect. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni,  vicepreședintele Consiliului Județean a declarat că cetățenii din Oarda au fost dezinformați. Potrivit lui Roman,vina pentru această dezinformare ar aparține  consilierului PDL, Iulius Domuța, dar și Departamentului de Urbanism al Primăriei Alba Iulia care le-ar fi furnizat oamenilor o hartă pe care era prevăzut amplasamentul unui proiect mai vechi, amplasament ce prevedea construirea unui drum expres care ducea la demolarea a opt locuințe.

Roman a mai adăugat că noul proiect prevede că traseul va fi la o distanță de 200 de metri clde vechiul amplasament al drumului expres și presupune construirea unui viaduct de 700 de metri. În acest caz va fi nevoie de demolarea unei singure locuințe și nu a celor opt, aflate în discuție.

Tot luni, Roman  a mers la ședința de Consiliu Local unde a adus lămuriri cu privire la traseul real al autostrăzii. Prezenți în sală, reprezentanții ordenilor au declarat că au strâns peste 500 de semnături pentru a le depune la Primărie, la CJ Alba dar și la CNADNR pentru ca autostrada să nu le „împartă satul în două” și să se găsească o rută ocolitoare. Afirm public că va exista o singură casă propusă pentru demolare. Această autostradă se va face, indiferent de cum gândesc unii sau alții, această autostradă este necesară. De aceea există dezbatere, consultare, să găsim împreună soluția optimă”, a declarat Florin Roman.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*