VIDEO: Primarul Municipiului Sebeş a primit vizita unui grup format din participanţii la Conferinţa Internaţională cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”

CONFERINTA SEBES INGINERIA MEDIULUISâmbătă, 27 mai 2017, primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a primit vizita unui grup numeros format din participanţii la Conferinţa Internaţională cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”, organizată de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.EN.A.), care se derulează în perioada 25-27 mai 2017.

La conferinţă participă invitaţi din 16 ţări (Portugalia, Italia, Croaţia, Germania, SUA, Polonia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Albania, Muntenegru, Republica Macedonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina), care au susţinut lucrări în domeniile: Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului; Siguranţă alimentară şi calitatea produselor; Integrare europeană, capacitate de dezvoltare şi economie de piaţă; Agricultură, energie regenerabilă şi monitorizarea mediului; Efectele poluării asupra stării de sănătate.

Vizita se înscrie  în contextul parteneriatului pe care Primăria Municipiului Sebeş l-a încheiat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în vederea susţinerii reciproce în proiecte educaţionale, culturale şi schimburi de bune practici.

Primarul Dorin Nistor i-a invitat pe cei circa 100 de oaspeţi internaţionali, însoţiţi de decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, doamna prof. univ. dr. Maria Popa, să viziteze Biserica Evanghelică din Sebeş, cea care în aceste zile găzduieşte „Zilele Muzicale Carl Filtsch”. La întâlnire a fost prezent preotul paroh al bisericii, Alfred Dahinten, care a făcut o amplă prezentare a acestui obiectiv simbolic al Sebeşului, cu trimiteri spre istoria locală. Participanţii la conferinţă, însoţiţi de primarul Dorin Nistor şi de viceprimarul Adrian Bogdan, au vizitat, de asemenea, Cetatea Câlnicului, obiectiv înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19738 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*