Video: PNL Alba Iulia își dorește ca Alba Iulia, Sebeș, Teiuș și Aiud să formeze un pol de dezvoltare urbană

conf pnl 13.05 04La sediul PNL din Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, s-a prezentat un proiect extrem de interesant. Este vorba despre  polul de dezvoltare urbană Alba Iulia-Sebeș-Teiuș-Aiud, o conurbație de 105 mii de locuitori. Conform declarațiilor făcute de Florin Roman, președintele PNL Alba Iulia, liberalii își propun să meargă cu acest proiect complementar proiectului autostrăzii Sebeș-Turda. „Din punctul nostru de vedere, prioritatea următorilor ani va fi atragerea de noi investitori la Alba Iulia și de înființarea a noi locuri de muncă” a precizat Florin Roman.
Potrivit lui Florin Roman, dar și legislației în vigoare, avantajele prevăzute pentru municipiul de rang I dintr-o conurbație urbană sunt următoarele:
–          canalizare, apă și utilități în întreg polul de dezvoltare urbană
–          servicii de educație Universitare
–          Clinică medicală
–          Cinematograf
–          Teatru
–          Sală Polivalentă
–          Centru de comerț și afaceri
–          Gări Ferioviare racordate la rețeaua națională
–          Gradină Zoologică
ș.a.m.d
După aprobarea proiectului în cadrul Partidului Național Liberal, se va supune dezbaterii publice, se va discuta cu reprezentanții tuturor partidelor politice reprezentate în Consiliul Local și Consiliul Județean, urmând ca după dezbatere să se intre în partea lui de promovare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23670 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*