VIDEO: Percheziții în Alba, într-un caz de tranzacții în care a fost folosită monedă falsă

În urma celor 13 percheziții desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au fost ridicați bani falși, o armă neletală, înscrisuri și telefoane mobile. Polițiștii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacții în care a fost folosită monedă falsă.

Marți, 21 ianuarie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au desfășurat 13 percheziții, în județele Alba și Sibiu, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.Acțiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulație bancnote  contrafăcute, cu prilejul achiziționării de animale, de la diverse persoane. În urma celor 13 percheziții, polițiștii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuți, în cupiură de 100 de dolari și o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, polițiștii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deținută în mod ilegal, înscrisuri și telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor. ost identificați 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacții în care a fost folosită monedă falsă. Aceștia vor fi verificați cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la poliție pentru audierii și luarea măsurilor legale.

Din cercetări a rezultat că în perioada septembrie 2019 până în prezent, acestea ar fi achiziționat animale vii, de la diverse persoane, din județele Alba și Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza județului Alba. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj. La acțiune, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Sibiu dar și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20663 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*