VIDEO: O ploaie de meteoriţi a creat panică după ce a lovit Rusia

Mircea Trifu

meteoritO ploaie de meteoriți a cauzat explozii de proporții în stratul inferior al atmosferei, deasupra regiunii munților Urali și a unor regiuni din Centrul Rusiei. A spart ferestrele unor immobile în mai multe localități, a provocat panică și a rănit aproximativ 500 de persoane, scriu agențiile ruse citând autorități și martori, relatează AFP.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat într-un comunicat: „Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk”.

Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relatează Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse. Este posibil ca meteoritul să fie un fragment desprins din asteroidul ce va trece în această seară foarte aproape de Pământ.

Ministerul a îndemnat populaţia să nu cedeze panicii. Fenomenul a fost observat şi în Kazahstan, potrivit unor agenţii ruse de presă.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*