VIDEO: Mircea Hava, discurs în Parlamentul European: “U.E. are nevoie de acces la banii din bugetul viitorului Cadru Financiar Multianual”

Europarlamentarul Mircea Hava a susținut, miercuri, 12 februarie 2020, un dicurs în Parlamentul European. Transcrierea discursului dar și înregistrarea intervenției fostului primar din Alba Iulia, pot fi urmărite, mai jos:

Doamnă președinte, stimați colegi!

Uniunea Europeană are nevoie de acces la banii din bugetul viitorului Cadru Financiar Multianual. Cât mai repede, cât mai predictibil și simplificat.

Pentru Uniunea Europeană, CFM-ul este oglinda unei investiții recuperată repede și, cel mai important, care aduce profit, beneficii socio-economice și de mediu.

130 miliarde de euro anual este suma cu care statele contribuie la bugetul propus de Comisia Europeană pentru viitoarea perioadă de programare.

Conform aceleași instituții, mai bine de 923 de miliarde de euro se întorc în statele membre din Piața Unică Europeană.

Un raport fantastic de bun! Este de vorba de faptul că la un 1 euro investit, se reîntorc 9 euro în țările noastre.

Cifre din sursele Comisiei arată că Belgia la 4,36 miliarde euro contribuție, va recupera 56,49 miliarde de euro, Olanda va contribui cu 6,85 miliarde euro și va recupera 84 miliarde de euro, Austria va cotiza 3,84 miliarde de euro și va reîntoarce 35,61 de miliarde de euro, Germania va contribui cu 35,61 miliarde euro și va câștiga 208,02 miliarde de Euro, Finlanda va contribui cu 2,22 miliarde de euro și va încasa 13,2 miliarde de euro. Tara mea, România, va contribui cu 2,41 miliarde de euro și va câștiga 16,59 miliarde de euro.

Vrem Pact Ecologic? Vrem banii Băncii Europene de Investiții în proiecte de energie curată? Vrem bani investiți în decarbonificarea industriilor? Vrem Europa superputere digitală?

Atunci, haideți să aprobăm cât mai repede CFM-ul! De aici pornește totul! De la acordul politic asumat rapid!

În numele milioanelor de români dar și a fraților noștri europeni, vă cer să gândim în spiritul unității, solidarității și a unui viitor care să ofere garanții de dezvoltare.

Mulțumesc!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*