VIDEO| A început prima misiune a pompierilor români trimiși să ajute la stingerea incendiilor din Grecia. ISU Alba e reprezentat de căpitanul Radu Botezan

Prima misiune a pompierilor salvatori în Grecia a început, duminică dimineață, în zona Spathari. La această misiune vor participa, în primă fază, 35 de subofițeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și  două cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. În urma primelor discuții avute cu ofițerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore.

Autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În cursul zilei de vineri, ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure, format din peste 100 de pompieri cu 23 de autospeciale îi vor sprijini pe omologii lor eleni, în lupta cu incendiile de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc. Cpt. Botezan Radu este reprezentantul ISU Alba în modulul de intervenție care se deplasează în Grecia.

Totodată, important de menționat este faptul că România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii de pădure.

Misiunea salvatorilor va fi una dificilă, care implică riscuri și va dura 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă autoritățile elene vor solicita acest lucru.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*