Video: Cornel George Comșa, în conferință de presă la Alba Iulia. E primul pe lista PSDI la alegerile europarlamentare

Cornel George Comșa, candidatul aflat în fruntea listei PSDI pentru alegerile europarlamentare, a susținut, joi, 25 aprilie, la Alba Iulia, o conferință de presă în care a abordat mai multe teme de interes national dar și local (înregistrarea integrală a conferinței de presă poate fi văzută la finalul materialului)

Cornel George Comșa s-a nascut pe 5 mai 1977 la Alba Iulia, orasul in care a pus bazele educatiei sale. A  absolvit sectia de Istorie-stiinte sociale (generatia 1991-1995) a Colegiului National “Horea Closca si Crisan” din orasul natal, apoi si-a continuat studiile la Cluj-Napoca. Intre 1997 si 1999 a fost Presedinte al Societatii Studentilor Europenisti din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. In anul universitar 1998-1999 a fost preparator universitar la cursul “Natiune. Stat. Nationalism” al Profesorului Dr. Pompiliu Teodor.

In 1999 a absolvit Facultatea de Studii Europene – sectia Stiinte politice – din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Lucrarea sa de diploma “Ideea europeana in spatiul romanesc, secolele XVII-XIX” a fost coordonata de regretatul Profesor Dr. Pompiliu Teodor, membru al Academiei Romane.

La terminarea facultatii s-a mutat la Bucuresti, unde a inceput sa lucreze din luna octombrie 1999 ca expert parlamentar. In anul 2000 a inceput un masterat in Relatii Internationale si Integrare Europeana la “Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative”.

A incheiat masteratul cu disertatia “Secolul Americii”, coordonata de profesorul Vasile Secares. Timp de un an  – 2002 – 2003 – a fost incadrat ca preparator universitar pentru disciplina “Teoria Relatiilor Internationale”, predata masteranzilor scolii de stiinte politice.

Intre 2002 si 2006 a fost consilierul Altetei Sale Principelui Radu, membru al Familiei Regale Romane si Reprezentant Special al Guvernului. Servind Familia Regala romana, a avut sansa de a-l consilia direct pe Majestatea Sa Regele Mihai.

In serviciul Romaniei si al Casei Regale a avut douasprezece intalniri cu sefi de stat, numeroase intalniri cu Prim-ministri, ministri, membri ai Caselor Regale din intreaga lume, lideri economici, CEO de corporatii multinationale, precum si vizite oficiale sau de lucru in peste 55 de tari in intreaga lume. De asemenea a insotit Familia Regala romana si a pregatit vizitele in tara ale membrilor acesteia, in toate judetele tarii, timp de patru ani si jumatate. Experienta alaturi de Familia Regala l-a ajutat  sa puna bazele propriei sale companii, in decembrie 2006.

 

Firma a fost specializata in servicii de consultanta politica si de imagine, PR si Public Affairs. Companii de consultanta din SUA si Marea Britanie, alte corporatii de prima marime din Israel, Singapore sau Uniunea Europeana s-au numarat intre partenerii sau clientii firmei sale.

In 2011 a inceput o perioada de consiliere pro-bono pentru Dan Diaconescu, fondatorul  PP-DD, sprijinind constructia nationala a partidului, fara a fi membru. In luna martie 2012 a acceptat propunerea de a prelua Organizatia Judeteana a PP-DD Alba. Rezultatele foarte bune obtinute in alegerile locale si parlamentare l-au calificat in decembrie 2012 ca singurul parlamentar PP-DD din judet. Dupa doi ani a parasit PP-DD, din cauza modului defectuos in care era condus partidul si Grupul Parlamentar. A refuzat ofertele UNPR, PSD sau PNL de a migra catre aceste partide, ramanand deputat independent.

Din decembrie 2016 a revenit in business (IT, public affairs, travel services – vezi www.lobby-pr.ro ) – continuand sa activeze si in consultanta politica. Incepand cu anul 2018 a intrat in grupul de lucru care a conturat doctrina PSDI si strategia pe termen scurt si mediu a partidului. In primavara lui 2019, impreuna cu colegii sai, a decis sa deschida lista de candidati a PSDI pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24666 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*