(VIDEO) Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Se lucrează la relocarea stâlpilor de înaltă de tensiune de la Alba Iulia Nord

Miercuri, 8 iulie 2020, pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, a început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, LEA 110 KV, unul dintre blocajele invocate de către constructor care, practic, îl împiedică să termine lucrările la pasajul peste calea ferată.

La Alba Iulia Nord, unul dintre stâlpii LEA care trebuie mutați stă chiar în șantier, iar celălalt trebuie și el mutat ca să intre în noul aliniament al liniei electrice aeriene. Dar terenurile afectate de aceste mutări nu au intrat în culoarul de expropriere, inițial. Deținătorul liniei electrice aeriene, SC Electrica a făcut însă în această primăvară demersurile necesare pentru deblocarea situației: de la aspectele topografice și documentația tehnică, până la solicitarea autorizației de construcție de la Primăria Municipiului Alba Iulia. Aceasta din urmă s-a întâmplat vineri, 26 iunie iar autorizația de construcție a fost eliberată trei zile mai târziu, miercuri, 1 iulie! Stâlpii vor fi mutați de firma Electromontaj SA și se dorește finalizarea lucrării în cursul acestei luni. După care, Impresa Pizzarotti poate avansa  rapid cu construcția efectivă a pasajului peste calea ferată și a nodului rutier Alba Iulia Nord.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22023 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*