Victorie fără probleme pentru CSU Alba Iulia. A învins pe CSM Oradea cu scorul de 88-57

csu 1Echipa universitară s-a impus luni după-amiază, scor 88-57 (23-6, 14-19, 30-13, 21-19), în deplasare, în fața formației CSM Oradea, într-o partidă restanță, care a contat pentru etapa a XVIII-a ca Ligii Naționale la baschet feminin, Divizia A. Disputa a fost dominată clar de trupa condusă de pe bancă de Miroslav Popov, care a câștigat trei din cele patru sferturi și în final la o diferență de peste 30 de puncte.

Universitarele au început în forță, iar după 4 minute de joc aveau avantaj de 12-0 pe tabelă și păreau să nu lase nicio șansă gazdelor, câștigând de altfel primul sfert la o diferență de 17 puncte. În cea de-a doua pătrime sportivele din Alba Iulia s-au relaxat puțin și au permis adversarelor să revină și să recupereze 5 puncte până la pauza mare. La revenirea de la cabine însă baschetbalistele de la CSU au călcat din nou pedala de accelerație și au încheiat practic meciul în sfertul trei, câștigat cu scorul de 30-13. Ultima parte a fost una sub semnul echilibrului, însă în final fetele lui Popov au încheiat cu avantaj de 31 de puncte pe tabelă. De menționat că de la universitare a lipsit din nou Tiffany Brown, care a ajuns la Oradea, însă tehnicianul sârb a decis să nu o folosească.

În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia ajunge la cel de-al 19-lea succes în campionat și revine pe locul doi în clasament, pe care are șanse foarte mari să-l păstreze până la finalul sezonului regulat. De cealaltă parte, orădencele înregistrează cea de-a 15-a înfrângere din Liga Națională și rămâne pe poziția a 11-a, cu șanse minime să mai prindă playoff-ul.

csuStatistică CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo – 18 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 15 puncte și 2 pase decisive, Chastity Reed – 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Khadijah Whittington – 10 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, Breanna Salley – 10 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Annemarie Părău – 8 puncte, 2 recuperări și 9 pase decisive, Marina Mandic – 7 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Ildiko Nagy – 4 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive și Larisa Toma – 4 puncte.

Declarații:

Sasa Cadjo, fundaș-extremă CSU Alba Iulia: Am făcut un meci bun, deoarece ne-am pregătit bine, însă nu a fost ușor, pentru că a trebuit să jucăm serios pentru a ne desprinde. S-a jucat fair-play, nu am avut probleme și sunt fericită că am câștigat. Personal, chiar dacă zilele precedente am fost destul de obosită, astăzi m-am simțit foarte bine în teren. În continuare sper să ne pregătim la fel de bine și să demonstrăm că merităm poziția secundă în campionat, de care sunt foarte mândră, și care ne va permite să avem un ușor avantaj în playoff.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am reușit o victorie așteptată, am început bine partida, dar apoi ne-am pierdut din concentrare și am făcut un sfert doi mai slab, însă nu am avut deloc emoții, ceea ce mă mulțumește. Am câștigat la o diferență de peste 30 de puncte, apărarea ne-a mers bine, cu mici excepții, iar în atac, mă repet, mai avem de lucru. Cred că suntem pe drumul cel bun, ne pregătim și așteptăm jocurile cu formațiile puternice.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25011 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*