Victor Negrescu: „Voi demara un proiect împreună cu Parlamentul național pentru a ajuta românii să se întoarcă în țară”

Victor NEGRESCUEuroparlamentarul Victor Negrescu anunță începerea colaborării cu mai mulți membri ai Parlamentului național pentru identificarea de soluții legislative care să-i reintegreze pe piața muncii din țară pe românii plecați să lucreze sau să studieze în străinătate, se arată într-un comunicat remis către CaleaEuropeana.ro. Eurodeputatul social-democrat afirmă că dorește astfel conturarea unui „program național” pentru atragerea românilor din Diaspora înapoi în țară.

„Am locuit în străinătate timp de 9 ani și am ajuns să cunosc foarte bine nevoile românilor care lucrează peste hotare. Foarte mulți, așa cum arată și unele sondaje, ar reveni în țară pe un salariu mai mic, atât timp cât ar avea garanția unei slujbe decente. Iar tinerii sunt interesați în mare măsură de posibilitatea de a avansa în carieră, chiar dacă la început venitul nu s-ar apropia de unul obținut în Occident. Trebuie să înțelegem că acești români care au reușit să se stabilească în Diaspora nu vor reveni în România în lipsa unor inițiative menite să-i încurajeze. De aceea, avem nevoie de un program național pentru românii care se întorc în țară! Un astfel de program național poate presupune recunoașterea mai rapidă a diplomelor, calificărilor și experienței profesionale. Poate să însemne, totodată, o integrare mai ușoară în sistemul educațional pentru copiii familiilor plecate, dar și diverse măsuri de consiliere profesională. Iar fondurile europene reprezintă o sursă bună pentru a demara un astfel de program, după cum și Comisia Europeană mi-a indicat în urma uneia dintre interpelările mele la Bruxelles. Ca eurodeputat, voi colabora cu mai mulți membri ai Parlamentului național pentru a transpune astfel de soluții într-o inițiativă legislativă”, susține europarlamentarul PSD.

Victor Negrescu subliniază că „beneficiile întoarcerii românilor în țară sunt evidente și multiple: creștere economică, forță de muncă, expertiză suplimentară în domenii cheie pentru viitorul nostru, apariția de noi IMM-uri și, implicit, a locurilor de muncă”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19556 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*