Victor Negrescu: Este inadmisibil că PNL nu sancționează atacurile rasiste și discriminatorii ale consilierilor săi locali

Victor NEGRESCUEuroparlamentarul Victor Negrescu critică dur afirmațiile profund discriminatorii făcute de Rareş Buglea, consilier local PNL al municipiului Alba Iulia, membru în echipa primarului Mircea Hava și condamnă conducerea centrală a PNL pentru lipsa de reacție în acest caz. Reacția europarlamentarului vine după ce Buglea a declarat în repetate rânduri că femeile sărace ar trebui sterilizate, dacă nu dovedesc că au resurse materiale pentru a-şi creşte copiii.

„Discursul consilierului local PNL Rareș Buglea are puternice valențe rasiste și discriminatorii. În mod normal, acest om nu ar avea ce să caute într-o funcție publică! Iată însă că, în lumea PNL, acest comportament este unul firesc, deoarece nu doar că nu-l sancționează, ci chiar îl promovează în echipa de candidați la alegerile locale din iunie pentru o nouă funcție de consilier local la Alba Iulia. Amintesc faptul că, deja, cinci ONG-uri care militează pentru respectarea drepturilor omului solicită conducerii PNL excluderea din partid a lui Rareş Buglea. Este inadmisibil ca doamna Gorghiu, domnul Blaga, domnul Hava să tolereze o astfel de conduită care n-are nicio legătura cu civilizația europeană. Acești lideri sunt la fel de vinovați ca și Rareș Buglea, prin lipsa lor de reacție. În consecință, voi transmite o scrisoare deschisă de protest către Președintele Partidului Popular European (PPE), domnul Joseph Daul, pentru a-i aduce la cunoștință comportamentul colegilor săi din PNL și pentru a-i cere sancționarea celor care se fac responsabili de promovarea și permiterea acestui discurs cu caracter rasist. Este grav că asistăm tot mai des la o astfel de atitudine față de femei. Vedem foarte bine și ce se întâmplă în Polonia, care stă pe un butoi cu pulbere după ce în parlament a ajuns o propunere de lege prin care avorturile să fie practic interzise”, declară Victor Negrescu.

Amintim faptul că Rareş Buglea a declarat în 2013: „ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane”. Ulterior şi-a schimbat declaraţia afirmând că a făcut referire ”la toate mamele iresponsabile din România”. Recent, pe 8 aprilie 2016, în cadrul unui eveniment public finanţat din fondurile Primăriei Alba Iulia, a reiterat aceeași idee.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19085 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*