Vibrant! Zeci de mii de oameni cântă la Alba Iulia, alături de preotul Doru Gheaja, „Tu Ardeal”. Moment al Cenaclului Flacăra

Doru gheajaÎnregistrarea a fost postată pe youtube și a fost realizată în anul 1984 sau 1985, la Alba Iulia, în cadrul unui spectacol susținut în Orașul Unirii de Cenaclul Facăra. Mulți dintre dumneavoastră puteți recunoaște vocea inconfundabilă a preotului Doru Gheaja care interpretează, acompaniat de un stadion întreg și de membrii Cenaclului melodia „Tu Ardeal”.

Într-un articol pe care i l-a dedicat în 2010 ziarul Adevărul (articolul integral aici), Doru Gheaja rememora întâlnirea cu Adrian Păunescu: „ M-a auzit cântând „Aşa-i românul“ la Mănăstirea Râmeţ. A doua zi, l-a chemat pe Alexandru Căpuşneac de la televiziune şi i-a spus să mă înregistreze cu acest cântec în bisericuţa monument istoric şi să mă filmeze în costum naţional sub stânca de deasupra mănăstirii. De unde costum ? Mi-aduc aminte că în cele din urmă mi-a găsit o măicuţă un costum naţional într-o ladă, era a unui mocan din zonă. Cămaşa era roasă, iar pălăria era roşcată de ploaie şi soare. Cu acest costum şi cu înregistrarea de la Râmeţ am debutat în televiziune, chiar de Sfântul Ilie.”
Mai jos puteți urmări înregistrarea de acum circa 30 de ani, atunci când Cenaclul Flacăra s-a aflat într-unul din concertele pe care le-a susținut la Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25011 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*