Veste bună pentru iubitorii de role, skateboard și biciclete. S-a semnat contractul de execuție a skatepark-ului din Alba Iulia

skateCetatea Alba Carolina va miza in curand pe un nou element de atractivitate prin construirea unui ansamblu urban de tip skatepark. Albaiulienii si turistii, in principal iubitorii sporturilor pe role, skateboard sau biciclete vor avea un spatiu special amenajat, ca raspuns al unei nevoie exprimate in repetate randuri catre administratia locala. Castigatorul licitatiei organizata pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfanta Elisabeta este – General Game – Santimbru. Contractul semnat cu aceasta companie prevede lucrari de proiectare, asistenta tehnica si executie in valoare determinata de 2 814 136,15 lei (cu TVA) raportat la o valoare estimata initial de proiectant in studiul de fezabilitate de 3 302 653 lei. Parcursul procedurilor de achizitie a inregistrat si o contestatie formulata de firma Sport Play Systems din Turda la 1 august 2014. In urma studierii argumentelor prezentate, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a emis o rezolutie de respingere considerand ca nefondata contestatia.

plan skateparkSuprafata platformei propusa pentru amenajare este de 1868 mp, ingloband diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatra, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat si mobilier urban. Obiectivul de baza (skatepark-ul) se va desfasura pe o suprafata variat accidentata, terasata, cu plan inclinat avand in dotare rampe si balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Fata de cota accesului pietonal din latura de est a Cetatii se vor inregistra diferente de nivel de la – 1,20m pana la – 2,50m.

„Intr-o situatie de dorit, fara atatea poticniri si contestatii am fi fost azi intr-o stare avansata de construire a skatepark-ului. Speram ca vremea sa ne permita sa executam in urmatoarea perioada lucrari ce se vor desfasura sub cota actuala de calcare cu tot ce implica asta. O sa anuntam periodic tot ceea ce este previzibil, dar si situatiile fortuite. Cele 5 luni estimate pentru finalizare inseamna eficienta, dar si eficienta poate fi supusa de conditiile meteo. Sunt sigur ca la final comunitatea iubitorilor acestor sporturi va regasi un loc civilizat si extrem de placut, la standarde comparabile cu ceea ce ei cunosc, atat prin amplasarea intr-un loc unic, dar si prin complexitatea traseelor.”, a spus primarul Mircea Hava.

In decurs de o saptamana se va emite ordinul de incepere a lucrarilor si se va trece la abordarea proiectarii efective a skatepark-ului.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*