UTIL: Programul de circulație al STP SA Alba Iulia în perioada 30 noiembrie-4 decembrie și valabilitatea biletului de autobuz în data de 1 decembrie

autobuzCetățenii municipiului Alba Iulia și oaspeții care vor vizita orașul cu prilejul Zilei Naționale a României vor putea circula cu autobuzele Societății de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând prețul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie 2016. În acest fel, STP încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toți românii.

Programul de circulație al societății noastre în perioada 30.11.2016-04.12.2016 va fi următorul:

 – în data de 30.11.2016- program de duminică;

– în data de 01.12.2016 – program de duminică;

– în data de 02.12.2016- program de sâmbătă;

– în data de 03.12.2016- program de sâmbătă;

– în data de 04.12.2016- program de duminică. 

      Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior! 

Informații suplimentare privind costul unei călătorii în data de 1 Decembrie 2016, zonele tarifare și prețul  biletelor: 

Un bilet costă 2,5 lei în zona tarifară 1 (în interiorul orașului) și este în mod normal valabil o oră pe toate traseele STP, dar, cu prilejul Sărbătorii Zilei Naționale, acest bilet își va prelungi valabilitatea la o zi. Și biletele cu preț diferit, aferente celorlalte zone tarifare, vor fi de asemenea valabile întreaga zi. Biletele achiziționate prin SMS sau online cu cardul, direct de pe telefonul mobil prin aplicația mobilPay Wallet , la prețul de 0,45 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1.

Există șapte zone tarifare, marcate prin culori distincte, pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente și biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor este diferită, între 60 – 120 de minute, în funcție de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puțin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în prețul aceluiași bilet.

Zona tarifară 1 (roșu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Prețul unui bilet valabil 60 de minute (din momentul validării) este de 2,5 lei.

Zona tarifară 2 (orange) cuprinde localitățile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru și Ciugud. Prețul unui bilet valabil 60 de minute este de 4,5 lei.

Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localitățile: Hăpria, Totoi, Șeușa,  (biletul costă 5,5 lei și este valabil de 60 de minute), Șard , Oiejdea și Ighiu (tarife curpinse între 2,5 lei-5,5 lei/60 minute în funcție de stațiile de îmbarcare ale călătorilor).

Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localitățile: Țelna, Bucerdea Vinoasă (prețul unui bilet valabil 60 de minute este de 5,0 lei.), Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra și Mesentea (prețul unui bilet valabil 70 de minute este de 6,0 lei).

Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localitățile: Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus. Prețului biletului este de 6,5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute.

Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Prețul unui bilet valabil 90 de minute este de 7,0 lei.

Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Prețul unui bilet de călătorie, valabil 120 de minute, este de 10 lei.

          Perioada de valabilitate a tuturor acestor bilete se prelungește cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2016, la o zi. Astfel, de Ziua Națională a României, călătorii pot circula întreaga zi pe traseele STP achitând o singură călătorie, la prețul aferent zonei tarifare respective.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23670 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*