USR Alba Iulia promovează o politică decentă, cu oameni serioși și responsabili, care doresc schimbarea în bine a orașului nostru

Mircea Trifu
Știm cu toții că, în perioada premergătoare alegerilor, spațiul public e invadat de tot soiul de personaje care, pentru a ajunge sau a se menține în funcții, recurg la acuze nefondate, atacuri la persoană, calomnii și jigniri grosolane. Este modul în care unii înțeleg, de trei decenii, să facă politică.  USR Alba Iulia nu va intra în această horă a politicii clasice. Nu vom recurge la metodele lor și nici nu vom coborî în mocirla electorală în care unii se tot străduiesc să ne tragă. Nu ne vom pierde timpul demontând fiecare acuză nefondată în parte, fiecare calomnie și elucubrație pe care adversarii noștri politici le aruncă în spațiul public și mass-media. Valul de acuze, de fabulații și calomnii ne pun însă în situația de a face o serie de precizări:
1. Nu există înțelegeri și blaturi între USR-PLUS și vreun alt partid la nivelul județului sau municipiului Alba Iulia. Faptul că toți adversarii politici aruncă pe piață astfel de acuze e o dovadă în sine a faptului că nu avem nici o înțelegere cu vreun candidat ori formațiune politică. Singurul nostru parteneriat este acela cu cetățeanul. Nu suntem „oamenii lui X sau Y” și nu vom ceda în fața presiunilor ori a unui linșaj mediatic. Nu ne vom retrage din nici o competiție electorală și vom rămâne aceiași parteneri onești și fideli ai cetățenilor.
2. USR-PLUS e o alianță care respectă valorile democratice, drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Suntem cetățeni serioși, cu frica lui Dumnezeu, care respectă tradițiile și valorile românești. Totodată, suntem oameni deschiși, oameni care respectă dreptul la opinie, chiar și atunci când vine vorba despre religie sau libertăți individuale. Respingem însă manifestările homofobe și antisemite, discriminarea de orice fel. E trist că, în anul 2020, încă există politicieni care se folosesc de asemenea tertipuri și recurg la atacuri care promovează antisemitismul, homofobia, ura de rasă și manifestările extremiste. Nu vom tolera niciodată un asemenea comportament în spațiul public!
3. USR-PLUS este o alianță bazată pe principii și reguli clare în ce privește integritatea propriilor membri. Suntem o organizație care a respins zeci și sute de candidaturi ale unor persoane care și-ar fi dorit să se alăture nouă, dar care nu îndeplineau standardele de conduită morală pe care USR-PLUS le promovează. Acuzele de traseism sunt de-a dreptul ridicole, mai ales când vin din partea unor partide care, timp de 30 de ani, au transferat politicieni precum echipele de fotbal jucători. Faptul că o mână de oameni, dintre cei care sunt implicați activ în politica USR-PLUS, au mai activat înainte și la un alt partid, este dovada și garanția că ei sunt oameni de calitate, oameni valoroși și cu caracter. Fără a avea pretenția că suntem un partid elitist, USR-PLUS funcționează în baza unor principii clare, pe care nu le vom negocia niciodată, iar decizia de a-i accepta în rândurile noastre pe unii colegi care au mai făcut politică este bazată pe un proces de verificare a acestor norme și valori. Oameni corupți, oameni cu dosare penale, oameni cu o probitate morală compromisă nu au ce căuta în USR-PLUS!
4. USR – PLUS își propune o campanie onestă, bazată pe proiecte și soluții, nu pe acuze și atacuri. Înțelegem foarte bine că este acea perioadă în care partidele cu care ne aflăm în competiție se lansează, în spațiul public cu atacuri denigratoare, acuze, jigniri și calomnii la adresa noastră. Înțelegem teama lor de schimbare și faptul că se folosesc de aceste tertipuri pentru a ascunde și compensa lipsa lor de programe și proiecte, lipsa de rezultate, lipsa de viziune și implicare în viața comunității. Nu vom intra în acest joc murdar și ne vom continua drumul spre schimbare, împreună și alături de cetățeni, singurii noștri parteneri.
5. OAMENI CA TINE, SCHIMBĂ ALBA IULIA ÎN BINE! USR-PLUS le propune cetățenilor o schimbare reală a politicii și administrației locale. Domnul Gabriel Pleșa va fi viitorul primar al Municipiului Alba Iulia și va avea alături o echipă de oameni serioși și responsabili. Împreună cu cetățenii orașului, alături de oameni ca tine, vom schimba Alba Iulia în bine!
Biroul Local al USR Alba Iulia
Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22577 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. ”Laudă-te gură, că pumnii cură”, este un proverb care se potrivește perfect, lui gabriel pleșa. Am crezut în usr-plus și am semnat ”fără penali”. Din această cauză, peneleii mascați (pesedei în fapte), m-au atacat sistematic: ăsta, numit gabriel împreună cu ăia de la finanțe, s-au urcat cu piciorele pe legile persoanelor cu handicap grav și mi-au mazilit dosarul pentru că mi-au zis că eu NU am cu ce dovedi că mi-am depus actele la finanțe în 2006, auzi, din 2006 s-au trezit în 2019 să-mi ceară impozit pt locuință, pe 7 ani în urmă, cu majorări.M-au somat că mă execută silit…am făcut imediat contestație în decembrie 2018, nu mi-au raspuns 7 luni, după care îmi scrie pleșa în iulie 2019 minciuni ordinare, că eu nu mi-am depus actele în 2006. Am plătit, în speranța că vin alegerile și viitoarea conducere îmi va face dreptate. Pt că eu nu mă pot deplsa, nu pot merge la tribunal, sunt o pers. extrem de bolnavă operată pe creier și coloană, f. multe boli grave. Multe fapte penale de la cel ce ia cu japca, nelegal banii muribunzilor, că ”să înflorească orașul”…Gabriele, am să fac campanie pentru tine…cu actele tale, semnate de tine, ca să te alegă complicii tăi…Așa să ți se facă ție, pe cât ești tu de corect și cu bună credință.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*