USR Alba Iulia condamnă atitudinea politicienilor implicați în gestionarea șantierului de reconstrucție a Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”

Filiala locală USR Alba Iulia, prin vocea vicepreședintelui Cătălin Cacovean, condamnă atitudinea politicienilor implicați în gestionarea șantierului de reconstrucție a Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”.

Concret, după ce Primăria Alba Iulia a obținut anul trecut 1,6 milioane lei pentru reabilitarea și extinderea liceului, prin celebrul PNDL – ”care a scos țara din noroaie”, după cum ne spunea doamna Dăncilă. Astfel au început disensiunile politice dintre administrația PNL-istă și  tabăra PSD-istă compusă din Prefectură și Inspectoratul Școlar, pentru că fiecare dorea să se fălească cu această ispravă.

Inițial, elevii ar fi trebuit să fie mutați  în clădirea Colegiului ”Dorin Pavel”, iar aceștia din urmă în clădirea  Școlii Generale nr. 9, înainte de începerea școlii. Primăria se face vinovată că a început procedura de mutare abia în toamnă, deși știa din primăvara anului trecut. Apoi, Prefectura a atacat în contencios hotărârea Consiliului Local, astfel că elevii stau la cursuri printre schele, grămezi de moloz și praf. Ca soluție de compromis s-a găsit mutarea celor 600 de elevi într-o clădire total neîncăpătoare pentru un asemenea număr mare de elevi, respectiv Școala Generală nr. 9.

Cum a putut lăsa Inspectoratul  Școlar Județean Alba să se întâmple așa ceva? Cum a putut doamna Dărămuș, o altă eminență PSD-istă, să umilească  în acest hal instituția  în care a predat și tocmai pe foștii dumneaei colegi? Din acest motiv, USR Alba Iulia le solicită atât  doamnei Dărămuș, cât și domnului prefect Dănuț-Emil Hălălai, să prezinte public scuze elevilor și profesorilor și să găsească de urgență o soluție adecvată la această problemă. Deși au dat dovadă de o lipsă crasă de responsabilitate, profesionalism și etică, nu ne facem iluzii că domniile lor își vor prezenta demisiile de onoare.

”Când lupta politică ajunge să afecteze buna funcționare a unei instituții de învățământ și liberul acces al elevilor la o educație de calitate, atunci avem o problemă. Nu este nimeni în măsură să se joace cu viitorul copiilor, cu atât mai mult pentru a-și încurca adversarul politic. Acesta este rezultatul politizării instituțiilor și al numirilor în fruntea acestora a unor personaje iresponsabile, neprofesioniste și aservite politic. Ajunge! Este timpul pentru schimbare! Solicit doamnei Inspector Școlar General, Marcela Dărămuș și domnului prefect Dănuţ-Emil Hălălai să înceteze această bătaie de joc la adresa elevilor și profesorilor, să își prezinte public scuze și să găsească de urgență o soluție adecvată la aceasta problemă. Nu îmi fac iluzii că domniile lor își vor prezenta și demisiile de onoare. Când dorința de a face <<meci>> cu administrația locală, lucru la care se pricepe cel mai bine, demonstrează că demnitatea nu este o valoare la care dânșii se raportează. Când politicienii fac meci, elevii nu fac școală!”, a declarat domnul Cătălin Cacovean, vicepreședinte al Filialei Locale USR Alba Iulia.

 

                  

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21472 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*