UNPR vine cu două propuneri legislative. Majorarea pensiilor pentru cei care au lucrat în agricultură și protejarea cetățenilor în fața abuzurilor comise de recuperatorii de creanțe

unpr 01În cadrul acestei conferințe de presă, susținută vineri, 15 aprilie, la sediul partidului din Alba Iulia, președintele UNPR Alba, Ionel Nicolae și Dorin Șerdean, candidatul pentru primăria din Alba Iulia, au prezentat două inițiative legislative recente și au vorbit despre campania electorală care se apropie.

Prima inițiativă este legată de majorarea pensiilor pentru cei care au lucrat în agricultură, în cadrul fostelor cooperative agricole de producție.

„În acest moment, aproape jumătate de milion de persoane primesc pensie de agricultor, valoarea medie a acesteia fiind de 361 de lei. Vorbim în principal despre femei în vârstă, care locuiesc în mediul rural și care nu au de unde să obțină alt sprijin material.”, a spus Ionel Nicolae. UNPR a propus majorarea pensiei de agricultor de la 361 de lei la 500, astfel încât cei care au muncit o viață întreagă, să aibă parte de un mic sprijin la bătrânețe.

De asemenea, președintele UNPR Alba a subliniat faptul că această pensie nu a mai fost majorată de câțiva ani buni, timp în care prețurile au tot crescut. Nu este vorba despre a le da ceva în plus acestor oameni, ci de a restabili măcar echilibrul dintre pensie și prețurile actuale la utilități, medicamente sau alimente.

Cea de-a doua inițiativă pe care UNPR o susține se referă la protejarea cetățenilor în fața abuzurilor comise de recuperatorii de creanțe

„După cum știți, în ultimii ani a înflorit o adevărată industrie a hărțuirii cetățeanului de către tot felul de firme de recuperare. Pentru cea mai mică datorie, oamenii obișnuiți, uneori chiar rudele sau angajatorii lor, sunt hărțuiți de firmele de recuperare creanțe. Problema cu acest fenomen este în primul rând una de moralitate. Firmele de recuperare cumpără creanța la un preț de nimic, apoi cer de la datornic suma întreagă plus tot felul de penalități și majorări. Cea de-a doua problemă este una de legalitate, în sensul că în România nu este deocamdată reglementată activitatea de recuperare debite.Prin urmare, UNPR a depus o inițiativă legislativă menită să rezolve cele două probleme. În primul rând, vrem să fie foarte clar ce au voie și ce nu au voie să facă recuperatorii de creanțe. În al doilea rând, vrem ca cetățeanul să fie protejat de orice formă de hărțuire sau de abuz din partea firmelor sau a departamentelor de recuperare debite.”, a spus Ionel Nicolae.

Iată câteva exemple din prevederile legii UNPR. Vor fi interzise următoarele:

Specificarea în mod înșelător a implicării statului în colectarea debitului; Asumarea identității unui avocat, executor judecătoresc sau lichidator judiciar în mod neadevărat; Amenințarea cu închisoarea, confiscarea sau vinderea proprietăților în caz de neplată a debitului; Falsa informare a debitorului că ar fi comis o infracțiune sau altă ilegalitate, cu scopul de a-l intimida.

Un alt element important al legii este că firmele sau departamentele de recuperare debite nu vor putea cere sume mai mari decât cele stabilite prin contractul semnat inițial. Adică nu vor mai exista penalități sau taxe inventate pupse de firmele de recuperare.

„Noi sperăm ca și această lege să aibă un parcurs rapid în Parlament și să punem capăt abuzurilor pe care foarte mulți români le suportă și pentru care nu există încă legislație în România. Sigur, vor fi anumite firme nemulțumite, dar este datoria noastră să mergem mai departe cu acest proiect și cu orice inițiativă care este în folosul cetățenilor care ne-au votat și pe care îi reprezentăm. ”, a adăugat Nicolae.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21098 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*