UNPR a decis revocarea hotărârii prin care s-a decis fuziunea prin absorție a acestei formațiuni de către Partidul Mișcarea Populară

unprConferința Națională Extraordinară a Uniunii Naționale pentru Progresul României, desfășurată în ziua de 1 noiembrie 2016, în condiții statutare, a hotărât, cu votul unanim al celor 428 de delegați, prezenți, revocarea hotărârii Conferinței Naționale Extraordinare din 20 iulie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorție a Uniunii Naționale pentru Progresul României de către Partidul Mișcarea Populară.

În această situație, Biroul Politic Permanent Național, președintele partidului, senatorul Marian Vasiliev și secretarul general, deputatul Nuțu Fonta au primit împuternicirea de a solicita instanței admiterea cererii de intrare în calitate de petent, în procesul ce se va desfășura pe 17 noiembrie 2016, la Curtea de Apel București și a cere respingerea fuziunii pentru încălcarea flagrantă a prevederilor protocolului și a înțelegerilor inițiale între conducerile celor două partide.

În acest moment, Uniunea Națională pentru Progresul României există ca partid de sine stătător înscris în Registrul partidelor politice din România.

Toți membrii Uniunii Naționale pentru Progresul României, indiferent de funcția deținută, înscriși pe listele electorale pentru alegerile parlamentare, ca urmare a înscrierii în Partidul Mișcarea Populară, sunt considerați plecați din partid.

În acest context, potrivit statutului, Biroul Politic Permanent Național a împuternicit o serie de noi președinți interimari și a reconfirmat toți foștii președinții ai organizaților județene, care sunt încă membrii ai partidului, urmând ca aceștia să preia conducerea efectivă în teritoriu.

Astfel toți noii președinți, urmează a prelua pe bază de proces-verbal sediul, patrimoniul, contabilitatea și  ștampila partidului.

Instrucțiunile, dispozițiile, sarcinile și comunicatele transmise în teritoriu, direct sau indirect, de către conducerile PMP de la toate nivelele sunt considerate nestatutare și abuzive.

Deputatul Valeriu Steriu, nu mai reprezintă conducerea UNPR – nemaifiind membru al partidului.

Organizațiile UNPR, au datoria să procedeze la reconfigurarea Biroului Politic Permanent Județean,  precum și la stabilirea cu exactitate a numărului de membrii ai fiecărei organizații care au rămas fideli partidului progresist.

Consilierii locali și județeni, nu pot face adeziuni la PMP, iar dacă au făcut trebuie să le retragă existând riscul de a-și pierde mandatul în perioada de până la sentința definitivă privind fuziunea.

Biroul Politic Permanent Național și Conducerile Organizațiilor Județene își exprimă convingerea și speranța că, în procesul de la Curtea de Apel București, Completul de judecată va ține cont de manifestarea lipsei de voință a Uniunii Naționale pentru Progresul României de concretizare a fuziunii cu Partidul Mișcarea Populară, consființită de Hotărârea expresă a forului suprem de conducere al partidului, Conferința Națională Extraordinară.

Până la motivarea sentinței definitive a Curții de Apel București, indiferent care va fi aceasta, organizațiile UNPR și membrii acestora nu se vor implica în campania electorală în nici-un fel și pentru nici – un partid, orice manifestare contrară reprezentând o încălcarea a statutului UNPR.

Conducerea Uniunii Naționale pentru Progresul României – partid de sine stătător, își exprimă speranța că întreaga conducere a PMP în frunte cu liderii săi au înțeles că pentru situația politică creată sunt singurii și principalii responsabili acompaniați de 26 de oportuniști progresisți în frunte cu fostul  președinte și fostul secretar general, și că nu întodeauna minciuna și fariseismul înving în politică și chiar în viață.

În concluzie, Biroul Politic Permanent Național transmite tuturor membrilor progresiști că fuziunea cu PMP –ul este compromisă în fapt, în acest moment, după Hotărârea Conferinței Naționale Extraordinare, lucru confirmat de destructurarea majorității organizațiilor teritoriale.

Indiferent de decizia instanței de judecată, de admitere sau de respingere a fuziunii, procesul de reorganizare a celor două partide împreună nu mai este realizabil decât formal.

UNPR-ul există și se manifestă ca un adevărat partid românesc și așa cum spune un vechi cântec

“Tot ce-i Românesc, nu piere și nici nu va pieri”

 

Biroul de presa central al  UNPR

11 noiembrie 2016

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*