Unicul Compartiment de hematologie din județ funcționează acum la spitalul din Alba Iulia

hematologieO prioritate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este atragerea de personal medical specializat, care să acopere toate necesitățile pacienților din județ. Începând cu luna martie a acestui an în cadrul Secției de Oncologie funcționează și Compartimentul de hematologie, după ce în spitalul din Alba Iulia a fost angajat medicul Gabriela Capriș, singurul medic care are această specialitate medicală în județul Alba. Medicul originar din Galați, a absolvit Facultatea de medicină la Cluj-Napoca, unde până în anul 2013 a efectuat și rezidențiatul.

„Am dorit să rămân și să profesez în țară și am ales Alba Iulia după ce în anul 2012 și în 2013 am participat la un schimb de experiență și am reușit să cunosc oamenii de aici. Mă simt legată de Ardeal și este foarte bine pentru mine, deoarece am o colaborare bună și cu cei de la Cluj-Napoca”, a explicat medicul Gabriela Capriș.

Compartimentul de hematologie are 5 paturi pentru spitalizare continuă și deservești întreaga populație a județului Alba. Patologia abordată este atât cea malignă (leucemii) cât și non-malignă pentru adulți.  Medicul hematolog acordă consultații și la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care se află la parterul Secţiei de Oncologie,  de luni până joi, câte o oră pe zi. Pacienții se pot adresa acestui cabinet cu trimitere de la medicul de familie, atunci când există suspiciunea unei afecțiuni hematologice.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19556 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*