Un tânăr din Ighiu a „poftit” la bicicleta unui consătean

Mircea Trifu

Poliţiştii din Ighiu l-au identificat pe un tânăr din comună ca bănuit de comiterea unui furt de bicicletă. Acesta ar fi profitat de faptul că bicicleta a fost lăsată neasigurată, în scara unui bloc. Poliţia recomandă cetăţenilor să nu-şi lase bunurile nesupravegheate sau neasigurate.

La data de 8 ianuarie 2018, poliţiştii Postului de Poliție Ighiu l-au identificat pe un tânăr de 36 de ani, din comuna Ighiu, ca persoană bănuită de comiterea unui furt.

Se pare că, în noaptea  de 31 decembrie 2017 spre 1 ianuarie 2018, tânărul ar fi pătruns în scara unui bloc din comuna Ighiu, de unde a sustras o bicicletă, lăsată de proprietar, neasigurată.

Bicicleta a fost recuperată şi restituită păgubitului, iar faţă de tânăr, poliţiştii au întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii furt.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba le recomandă propretorilor de biciclete:

  • Folosiţi sisteme antifurt performante!
  • Corpul fix de care asiguraţi bicicleta să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls.
  • Locul de depozitare al bicicletei trebuie să prezinte un grad de siguranţă, de preferință spaţii în care nu au acces persoanele străine;
  • Dacă, totuşi, depozitaţi bicicleta în scara blocului, nu o lăsați neasigurată, folosiţi două sisteme de siguranţă şi verificaţi periodic bicicleta.
  • Manifestaţi atenţie atunci când observaţi, în scara blocului, persoane necunoscute;
  • Dacă aveţi curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere, în apropierea porţii de acces.

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*