Un tânăr de 26 de ani, din Zlatna, a fost reținut pentru complicitate la înșelăciune. Băiatul nu este la prima încălcare a legii

retinutaPoliţiştii specializaţi în combatere infracţiunilor economico – financiare au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr de 26 de ani, din Zlatna, cercetat pentru complicitate la înşelăciune. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au extins cercetările într-un dosar penal privind fapte de înşelăciune, faţă de T.S., de 26 de ani, din Zlatna, judeţul Alba.

Acesta este cercetat, sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 48 raportat la art. 244 alin 1 şi 2 din Codul Penal, pentru că, în cursul anului 2015, împreună cu un alt bărbat, au creat un mecanism infracțional, ce a avut ca finalitate obținerea de foloase necuvenite rezultate din inducerea în eroare a unor agenți economici ce desfășoară activități în domeniul transporturilor, prin comandarea acestui tip de servicii pe Bursa de Transport.

În acest fel, cei doi bărbaţi au creat un prejudiciu de 10.000 de euro în dauna a 10 societăți comerciale, care au efectuat transporturi de marfă neachitate. În dosarul penal constituit în anul 2015, partenerul de afaceri a lui T.S., este cercetat pentru înşelăciune, acesta având calitatea de „inculpat”.  La data de 30 mai 2016, poliţiştii au luat faţă de T.S., măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marți, 31 mai 2016, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Precizăm faptul că T.S. a fost cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru fapte similare, într-un dosar penal din anul 2014, iar la data de 26 ianuarie 2016, împreună cu alte trei persoane, a fost trimis în judecată.

 Informaţii de background:

 La data de 28 ianuarie 2015, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au efectuat 5 percheziţii şi au pus în executare 4 mandate de aducere faţă de persoanele bănuite de comiterea faptelor de „înșelăciune” şi „abuz de încredere prin fraudarea creditorilor”, (două din judeţul Alba şi două din judeţul Cluj). 

Din cercetări a rezultat că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat, prin intermediul Bursei de Transporturi,  efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate. 

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care avea capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj,  cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi.  Prejudiciul a fost stabilit la suma de 211.519 lei. Cele patru persoane au fost cercetate sub control judiciar.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 27271 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*